Със скандирания Тук не е Москва и Оставка започна протестът

...
Със скандирания Тук не е Москва и Оставка започна протестът
Коментари Харесай

Активисти срещу Газпром вдигнаха палатков лагер пред Министерския съвет

Със викания " Тук не е Москва " и " Оставка " стартира митингът пред постройката на Министерския съвет поради договарянията на служебното държавно управление за възобновяване на доставките от " Газпром ", съобщи БНР.

Протестиращите издигнаха палатков лагер и заплашиха да стоят там до прекратяването на диалозите с съветския газов монополист.

Демонстрацията бе проведена от сдружението “Боец ”. Протестиращите блокираха основния вход на Министерския съвет. Полицейското наличие бе засилено.

" Газпром " не е комерсиална компания. Това е оръжие в ръцете на Путин против Украйна и демократичния свят, система за рекет, за операция, изнудване, шантаж и по никакъв метод България не би трябвало да се връща в този режим на зивисимост. Има задоволително други благоприятни условия и други възможности за действителна диверсификация, които обаче съзнателно се саботират от служебния кабинет и откакто три седмици протестирахме и не бяхме чути, разгласяваме денонощна обсада на централния вход на Министерския съвет ", обявиха за БНР от уредниците.

Блокадата на кръстовището пред Министерския съвет беше прекъсната малко след 21 часа.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР