Със скандирания „мафия” жители на „Младост” блокираха кръстовището на бул.

...
Със скандирания „мафия” жители на „Младост” блокираха кръстовището на бул.
Коментари Харесай

Жители на Младост блокираха движението с искане да се спре презастрояването

Със викания „ мафия” поданици на „ Младост” блокираха кръстовището на бул. „ Александър Малинов” и „ Филип Аврамов” довечера. Повод за недоволството са неспиращите градежи в квартала и опасността той да се трансформира от първокласен квартал в гето.
„ Днес сме още веднъж на митинг, тъй като зелените площи не престават да изчезват. Строежите са доста оспорвани и огромна част от терените са добити посредством противозаконни реституции. Настояваме да се проверяват всички реституции, които се случиха. Как е допустимо метростанция да се окаже, че е построена върху частен терен? Десислава Иванчева и Биляна Петрова се пробваха да спрат това безвластие и по тази причина бяха задържани. Настояваме всичко обвързвано с тях също да се разследва”, сподели Татяна Христова, която от години живее в „ Младост”.
Тя акцентира, че би трябвало да се постави завършек на безразборното презастрояване в региона и да се наложи регулация посредством подробните устройствени проекти.
На въпрос дали жителите на " Младост " към този момент се умориха от митинги, Христова сподели, че е по този начин, само че няма да се предадат и хората още веднъж ще се надигнат. Следващата стъпка на протестиращите ще бъде всеобщо блокиране на кръстовища, тъй като единствено по този метод считат, че ще бъдат чути, добави тя.
„ Ще преминем към крайни ограничения и цивилен арести. Просто няма накъде повече. Никой няма да ни чуе, до момента в който не арестуваме основния проектант Здравко Здравков и кмета на София Йорданка Фандъкова”, съобщи Завен Астадуров.
Астадуров добави още, че гражданските арести у нас няма да са казус и, че историята познава два такива. Мъжът акцентира, че е подготвен персонално той да ги извърши. Според него най-правилната постъпка в този миг е Здравков и Фандъкова да си подадат оставките и да оставят града в ръцете на някой, който знае по какъв начин се ръководи европейска столица.
Жителите упорстват още за незабавното прекъсване на строителните действия в парка до огромния хипермаркет в " Младост 3 " като регион „ Младост” или Столичната община предложи на вложителя равносилен общински терен на безконфликтно място, както и отпадане на плануваните 8-етажна постройка и два търговски обекта в същия парк. Хората желаят още да не се позволява строителство в междублоковите пространства зад бл. 320, при бл. 20, при бл. 70 и на всички конфликтни места, където породи гражданско неодобрение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР