Със символична първа копка стартира ремонта на централния площад Акад.Николай

...
Със символична първа копка стартира ремонта на централния площад Акад.Николай
Коментари Харесай

Започна големият ремонт на площада в Асеновград

Със алегорична първа копка започва ремонта на централния площад " Акад.Николай Хайтов " в Асеновград. Начало на строителните действия през днешния ден даде кметът на общината Христо Грудев.

Проектът се извършва по оперативна стратегия " Региони в напредък " и е на стойност 4 милиона и 300 хиляди лв.. Това е първия стадий от огромния план, а реконструкцията включва и трите равнища на площадното пространство - пред Градската библиотека " Паисий Хилендарски ", пред постройката на Общината и част от Главната пред Търговския център.

Ремонтът се прави по нужда, защото структурата на плочата пред постройката на Общината е мощно компрометирана, стоманените въжета, които крепят тази структура са корозирали и основават риск тя да се срути. Планирано е плочата да бъде напълно разрушена и построена още веднъж, като се повдигне с 60 сантиметра, изясни кметът Христо Грудев.

Цялостното реновиране на централния площад включва още замяна на настилката и основаване на зелени площи. Ще има сцена навън с амфитеатрално ситуирани места за сядане, асансьор за инвалиди, художествено и парково осветяване, което ще съобщи нов по-съвременен образ на центъра, сподели още Грудев.

За времето на строително-монтажните действия ще бъде основана краткотрайна организация за достъп до постройката на общината. Градската библиотека също ще продължи да работи.

Срокът за реализацията на плана е 30 месеца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР