Със символична първа копка днес бе даден стартът на строителството

...
Със символична първа копка днес бе даден стартът на строителството
Коментари Харесай

Завод във Видин разширява производството си и разкрива нови работни места

Със алегорична първа копка през днешния ден бе даден стартът на строителството на нова индустриална и складова част на цех „ Технически съставни елементи България " във Видин. Гости на събитието бяха кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков, заместник-кметът Светослав Скорчев, ръководителят на Общинския съвет Генади Велков, основният проектант на Общината Десислава Евгениева, представители на институции и публицисти.

Заводът на „ Технически съставни елементи България " започва произвеждане през 2008 година с едвам към 30 чиновници. Днес то е увеличено десетократно, а във фабриката работят над 200 души. „ В края на предходната година започнахме обмисляне с компанията-майка за разширение на потенциалите. Няма да укривам, че се обсъждаха разновидности за локация отвън България или на други места в България.

Радвам се обаче, че дружно с всички сътрудници и сътрудници успяхме да се преборим и доказахме, че Видин е едно съвършено място за вложения и правене на бизнес ", показа пред присъстващите шефът на предприятието Мартин Петров. Той благодари на Община Видин за помощта през месеците на подготовка на документите и за извънредно късите периоди, в които е получено позволение за градеж.

Кметът доктор Цветан Ценков от своя страна пожела триумф при реализирането на този план, който е значим за икономическото развиване на нашата община и благодари на Мартин Петров, че е съумял да убеди управлението на компанията-майка да останат тук. Видинският кмет изрази удовлетворение, че макар рецесиите, провокирани от международната пандемия и от военните дейности в Украйна, ползата на вложителите към нашия старопрестолен град остава огромен. „ Вярвам, че с построяването на автомагистралата, с продължаващата борба за строителството на тунел под Петрохан, Видин в действителност ще се трансформира освен в географския, само че и в икономическия център на Балканите ", съобщи кметът.

Предстои в идващите месеци предприятието да бъде разширено с нова индустриална, складова и административна част с общо 5500 кв. м разгъната застроена повърхност, като инвестицията възлиза на малко над 14 млн. лева Производствената част ще е с потенциал 100 чиновници на промяна или до 400 чиновници единствено в новата част, като плановете са тази численост да бъде достигната в границите на 3 години след стартирането на обекта в употреба.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР