Със сигурност всеки от нас има много и различни страхове,

...
Със сигурност всеки от нас има много и различни страхове,
Коментари Харесай

5 неща, които се случват с нас след 40

Със сигурност всеки от нас има доста и разнообразни страхове, някои от които са свързани с напредването на възрастта. Страхът от остаряването е един от най-разпространените страхове. Психолозите считат, че това е изцяло обяснимo, само че в последна сметка всяка възраст има своите преимущества и дефекти. Днес взехме решение да ви представим някои от позитивните и негативните страни на това да си на 40+.

Косата оредява

Намаляването на плътността на косата е проблем, който по-често се демонстрира при представителите на мощния пол. Много от мъжете губят гъстата си коса още преди да навършат 30, а след 40 някои стават плешиви. Дамите също губят коса, само че не по този начин интензивно като господата. Не забравяйте, че методът на хранене е от основно значение за здравината и хубостта на косата.

Забавя се метаболизмът

След 40-годишна възраст освен метаболизмът ни се забавя, само че губим и повече мускулна маса. За да намалите риска от нежелано повишаване на телесното тегло, обърнете внимание на метода си на хранене. Също по този начин спортувайте и прибавете към менюто си храни, които построяват мускулна маса. За да забързате метаболизма и да останете във форма, ще би трябвало да се потрудите повече, в сравнение с в случай че бяхте на 20, да се храните здравословно и да упражнявате постоянно.

Ставаме по-уверени

Психолозите настояват, че дамите са по-уверени в себе си след 40 години, спрямо времето, когато са били на 20 или 30-годишна възраст. Това им оказва помощ да не се тревожат за дребни неща, да сортират приятелите по-добре, да бъдат финансово самостоятелни и да бъдат същински щастливи.

Смаляваме се

Да, за жалост след 40-годишна възраст растежът ни понижава. Според учени обаче, с напредването на възрастта, мъжете губят по-малко сантиметри от дамите. Специалистите поучават и двата пола да прибавят към менюто си задоволително храни богати на калций, витамин D, както и да не стопираме да спортуваме постоянно.

Имунната ни система става по-силна

Хората на 40 към този момент са преболедували доста пъти и са били атакувани от доста разнообразни вируси, по тази причина имунната им система става по-силна и те се разболяват по-рядко от младежите да вземем за пример. За да подобрите още имунната си система, би трябвало да водите здравословен метод на живот, да се наспивате, да прекарвате повече време на открито и да дишате чист въздух. /radio1.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР