Със сигурност ви се е случвало. Някой хит просто се

...
Със сигурност ви се е случвало. Някой хит просто се
Коментари Харесай

Ето как да се отървете от досадна песен, набила се в главата ви

Със сигурност ви се е случвало. Някой шлагер просто се забива в съзнанието ви и отхвърля да си тръгне оттова с дни. Докарвате се съвсем до полуда, само че рефренът не напуща главата ви. Всъщност има един трик, посредством който това да стане допустимо - дъвчете дъвка, поучава PsyBlog.
Новата истинска техника за справяне с казуса е била препоръчана от неизвестен консуматор в онлайн уеб страницата на музея Експлораториум. Човекът поучава да се подъвчат канелени пръчици (по-лесна опция на които е дъвката), като е твърдял, че това може да помогне.
Явно предлагането е допаднало на английските психолoзи от университета в Кент, които са провели научно проучване по тематиката.
Според тях “...активирането на артикулаторната моторна функционалност за дъвчене на дъвка приключва неволното извикване на звуковия облик. Това е подкрепено от данни, съгласно които дъвченето на дъвка може да повлияе на непосредствената памет за вербално наличие ”.
По време на проучването участниците са били помолени да не мислят за песента на Дейвид Гета с присъединяване на Фло Рида и Акон “Play Hard ”. В рамките на 3 минути хората, които са слушали песента, без да дъвчат дъвка, са се сетили още веднъж за нея приблизително към 10 пъти, а дъвчещите - към 7 пъти.
източник: Expert.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР