Със сигурност ви се е случвало да се чудите как

...
Със сигурност ви се е случвало да се чудите как
Коментари Харесай

Тези 10 трика за приготвяне на багаж са наистина полезни

Със сигурност ви се е случвало да се чудите по какъв начин тъкмо да подредите багажа преди значимо пътешестване. А може би просто имате прекалено много неща, които би трябвало да вземете. Всеки път изпадате пред алтернативата кое е значимо и кое не, както и къде да натъпкате всичко. Е, ето 10 скъпи трика по какъв начин може да се справите с облеклата за отмора.

1. Навивайте облеклата в куфара, не ги сгъвайте!

Вместо да подреждате облеклата си като ги сгъвате една върху друга, пробвайте да ги навиете на стегнати „ рулца “. Допълнителният плюс е, че ще избегнете несъразмерното им намачкване.

Изпитано, приблизително огромен куфар, „ подложен “ на този метод на пакетиране побира най-малко 3 чифта къси панталонки, 3 чифта дънки, 1 пола, 2 бански костюма, 3 леки пуловера, 10 потника, 5 ризи и 4 рокли…

2. Ползвайте вакуумни пликове

Вакумните пликове за облекла са скъпи за пакетиране на обемисти предмети като якета, детски облекла, меки играчки, даже спално долни дрехи (ако се постанова да вземете сходно на почивката си).

Подобен способ на пакетиране ще ви спести съществено пространство. А когато пристигна време да се прибирате у дома, вакуумни пликове още веднъж ще ви се притекат на помощ – този път за предпазване на мръсното пране.

3. Опаковайте по „ правилото на пирамидата “

Пирамидалният принцип в пакетирането на багажа е за напреднали!Най-напред, по стените на куфара се подреждат обувките. Следват по обемните облекла като панталони, рокли и дълги поли, които се разстилат изпод (а по-късно ще послужат за загръщането на цялата пирамида).

Над тях се подреждат останалите облекла, навити в стегнати рула. Малките, чупливи предмети, аксесоарите, козметиката и документите остават за върха на пирамидата.

4. Не взимайте чадър

Да си прозорлив е хубаво, само че при дълги пътувания тази добродетел постоянно е за сметка на свободното пространство в куфара.

Да, времето, изключително през лятната почивка, има навика да се скапва в най-неподходящите моменти. Вместо обемистия, от време на време сложен за прегъване чадър обаче, вземете по този начин практичния, лек и тъничък дъждобран.

5. Снабдете се с козметика в дребни опаковки

Сигурно ще ви е мъчно да оставите многочислените шишенца, тубички и бурканчета от обичаната си козметика у дома. Ще се учудите обаче какъв брой доста място заемат те.

Вместо това, пробвайте се да ги замените с по-малки разфасовки на същите или сходни артикули. Повечето производители към този момент оферират travel-size козметика. Снабдете се такава или просто пресипете по този начин нужните ви артикули в добре измити по-малки опаковки.

6. Опаковайте дребните предмети съобразително

Слънчеви очила, очила за четене, дълги, USB-та, оплитащи се верижки на бижута, документи, билети…

„ Малките елементи “ на багажа ви са значима част от него, постоянно обаче застрашена от строшаване, надраскване, смачкване и други неприятни последствия на преместването в куфар.

Находчиви трикове за пакетирането им са: овиване на дребните, чупливи предмети в облекла или кърпи и слагането им в обувките; за документи и билети използвайте джобовете на куфара; верижките на бижутата отлично се побират и защищават от усложнение, в случай че ги поставите в коктейлни сламки.

7. Използвайте закачалки за облекла

Ако ви се постанова да вземете публични облекла на почивката си – костюм, смокинг, публична риза или коктейлна рокля, навиването на руло не е най-хубавата концепция.

Вместо това използвайте закачалки за облекла с пликове. Допълнителният плюс е, че ще можете да се възползвате от специфичните куки за сходни закачалки, с които към този момент са снабдени множеството влакове и самолети.

8. Не прекалявайте с медикаментите

Отново тази далновидност! Не че, е неприятно да я притежавате, само че какъв брой от десетките медикаменти, които нормално носите „ за всеки случай “ сте употребявали в миналото?

Ограничете се до средства понижаващи температурата, облекчаващи стомашни болки и мигрена, както и някоя друга лепенка и промиващ препарат.

Ако въпреки всичко се нуждаете от повече медикаменти, изрежете от блистерите единствено нужните за престоя ви хапчета.

9. Не оставяйте празни пространства

Може би сте от дребното ни познати, които не считат за нужно да придвижват целия си дрешник на почивката.

В подобен случай несъмнено ще желаете да предвидите праните пространства, оставащи в куфара, за запълване със сувенири и дребни дарове на връщане.

Дори да ви е останало сходно празно пространство обаче, погрижете се да го запълните, да вземем за пример с намачкана хартия. Иначе рискувате и дребното ви облекла да дойдат в неразпознаваем, мощно намачкан тип, на мечтаната дестинация.

10. Взимайте единствено нужното

Обемни пътеводители, обичана електроника, детски играчки, кофички и лопатки за плажа… Може да ви е мъчно да си визиите почивката без тях, само че преместването на сходни предмети рискува да направи началото (и края й сега на затварянето на куфара) много неприятно.

Вместо подробни гайдове с доста страници, се снабдете с подобаващи приложения за телефон. Любимият ви сешоар също може да бъде заменен за няколко дни с хотелския. Кофички и лопатки за плаж евентуално ще се намерят съвсем без пари на място…

Опаковайте рационално!

+ обещаните бонус препоръки

Предотвратете заплитането на слушалки и зарядни, като ги навиете добре и пристегнете с ластик;

Дребните, чупливи предмети сложете в чорап, а него – в някоя обувка;

Ако се притеснявате, че обувките ви ще изцапат облеклата, сложете ги в еднократни шапки за баня;

Ако пък не желаете да видите обичания си сутиен измачкан, сложете дребни по мярка облекла или чорапи в шашките ми.

Както и да сте се справили с пакетирането на багажа, пътувайте с усмивка!

Източник: Bright Side


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР