Със сигурност вече сте чули, че настоящата 2020 година ще

...
Със сигурност вече сте чули, че настоящата 2020 година ще
Коментари Харесай

5 суеверия, свързани с високосната година

Със сигурност към този момент сте чули, че актуалната 2020 година ще бъде високосна. Може би за доста хора това не значи нищо, като се изключи че ще имаме още един ден бонус. Но знаете ли, че нашите баби и прабаби са имали редица вярвания, свързани с прословутите 366 дни?
Разбира се, нито едно от тези суеверия не е било потвърдено научно, нито пък подкрепено от статистиката, само че в случай че въпреки всичко сте мощно суеверни и желаете да се застраховате, предлагаме ви да се запознаете с нещата, които не би трябвало да вършиме през идните 12 месеца.
1. Не се подписва брак
Това е първото и най-важно вярване. Още от антични времена се счита, че съюз, подписан в година, ръководена от Луната, а не от Слънцето, е жертван на неуспех. От друга страна, разводът в такива години също не е целесъобразен, тъй като хората, които се развеждат във високосни години, мъчно се задомяват наново.
2. Носят се сребърни бижута
Хора от разнообразни краища на света и разнообразни култури и до ден сегашен имат вяра, че среброто има силата да гони неприятния шанс. Не се знае къде тъкмо се е зародило това вярване, само че е реалност, че и в България се съблюдава. Вярва се, че високосната година носела беди със себе си, поради дяволското число 66, което влиза в състава на общия брой календарни дни. Среброто пък има способността да ги обезврежда. Монетите от предишното днес са сменени от елементарни сребърни бижута.
3. Бременните и родилките не би трябвало да се подстригват
Тези дами не би трябвало да режат косата си, освен с цел да не се случи нещо неприятно, само че и да не се отнеме от шанса на бъдещото новородено. Като цяло, главното вярване е, че бременните не би трябвало да са приближават до никакви остри предмети през високосната година, само че с годините очевидно е „ еволюирало “.
ОСТАНАЛИТЕ ДВЕ СУЕВЕРИЯ ЩЕ НАМЕРИТЕ ТУК

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР