Със сигурност вече едва ли има някой, който да не

...
Със сигурност вече едва ли има някой, който да не
Коментари Харесай

9 традиции около раждането на кралско бебе

Със сигурност към този момент надали има някой, който да не е наясно с обстоятелството, че британското кралско семейство се снабди с още един член, откакто херцогинята на Кембридж Катрин роди момченце в лондонската болница "Сейнт Мери ".

В чест на новия кандидат за английската корона ви предлагаме да видите традициите, които съпътстват раждането на едно кралско бебе:

1. Кой участва при раждането
Някога министърът на вътрешните работи е участвал на раждането, с цел да се увери в легитимността на бебето. Тази традиция не се съблюдава от 1936 година, когато се ражда принцеса Александра, братовчедка на кралица Елизабет Втора. Както и предходните два пъти принц Уилям участва на раждането на третото си дете.

2. Първите, които биват известени за раждането
Първи за раждането на нов член на кралското семейство биват известени: кралица Елизабет Втора, по-късно най-приближените членове на кралското семейство и родителите на херцогинята на Кеймбридж.



3. Поданиците на кралицата научават вестта посредством разгласа в двора на Бъкингамския замък
Поданиците на Нейно Величество биват известени с разгласа, подписана от кралските лекари и сложена на статив в двора на Бъкингамския замък, употребен и при раждането на принц Уилям.
В анонса са посочени времето на раждане на детето, неговото тегло и пола му. Съобразно с времето на новите технологии известия бяха оповестени и на формалните дворцови страници в Twitter и Фейсбук.



4. Раждането се известява с 61 топовни гърмежа
Раждането на третото бебе на Уилям и Кейт беше известено с 61 топовни гърмежа от Лондонската кула (Тауър) и с 41 салюта от Грийн парк наоколо до Бъкингамския замък. Националният байрак е повдигнат на всички публични здания.
Частният секретар на кралицата известява генерал-губернаторите на Общността на нациите.

5. Името на бебето не се разкрива незабавно
Името на бебето може да не бъде разкрито няколко дни. Британците трябваше да чакат цяла седмица, с цел да научат името на принц Уилям и цялостен месец за това на престолонаследника принц Чарлз.
Имената на първото и второто дете на Уилям и Кейт — принц Джордж (роден през юли 2013 г.) и принцеса Шарлот (родена през май 2015 г.), бяха оповестени два дни след появяването им на бял свят.
Предварително е известно, че обръщението към детето ще бъде "Негово или Нейно Кралско Височество ".



6. Бебето ще бъде кръстено в лоното на Англиканската черква
Бебето ще бъде кръстено в лоното на Англиканската черква в копие на рокля от дантела и сатен, носена от първородната щерка на кралица Виктория през 1841 година Оригиналът не се употребява от 2004 година, с цел да се запази за поколенията.

7. Кралските бебета имат няколко кръстници
Кралските бебета нормално имат няколко кръстници. Кръстниците на принц Джордж бяха седем, а на принцеса Шарлот — пет.



8. Третото бебе на Уилям и Кейт е пето подред за заместничество на престола
Третото бебе на херцогинята и херцога на Кеймбридж е пето подред за заместничество на английския трон след дядо си принц Чарлз, татко си принц Уилям и по-големите си брат и сестра принц Джордж и принцеса Шарлот.
Според промяна, призната преди няколко години против унаследяването по мъжка линия, бебето, даже и да е момче, ще се подреди след сестра си принцеса Шарлот измежду наследниците на трона.

9. Бебето е шестото правнуче на кралица Елизабет Втора
Бебето е шестото правнуче на кралица Елизабет Втора, която на 21 април означи 92-ия рожден ден, и на 96-годишния й брачен партньор принц Филип, херцог на Единбург.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР