Със сигурност, в метрото често виждаме човек с книга в

...
Със сигурност, в метрото често виждаме човек с книга в
Коментари Харесай

Как да запомняме повече от книгите, които четем

Със сигурност, в метрото постоянно виждаме човек с книга в скута. Но, още веднъж сигурно, по-честа е гледката на някой, взрял се в екрана на смарт телефона си. Факт, хората все по-малко четат книги - тъй като изискват повече старания, повече концентриране и повече време .

Ако обаче съблюдаваме следните елементарни правила, ще съумяваме да получим повече информация, в сравнение с сме предполагали.

Четене за

Много по-вероятно е да усвоим повече информация от книга, която по някакъв метод отразява житейската обстановка, в която се намираме сега. Стартираме личен бизнес? Тогава наръчниците по тематиката ще са ни най-полезни? Минаваме през бракоразвод? Може би книга по известна логика на психиката или пък някой разказ със сходна тема ще ни е от изгода. Учим нов език? Която и да е книга на него ще ни помогне в задачата.

Прочетеното - в приложимост

Хубаво е да си сложим за цел да приказваме за книгата, която четем, допустимо по-често. Когато споделяме с другари и близки прочетеното, то се затвърждава в главата ни.

 Снимка 351037

Доброто остаряло наблягане (водене и на бележки)

Много по-лесно е да си напомним нещо от преди малко прочетена книга, в случай че я отворим и открием маркираните пасажи. Могат да ни оказват помощ и лепящи се листчета, на които да означаваме за какво даден абзац е значим и с какво го свързваме.

Визуализирай това

Да предположим, че четем книга за това по какъв начин да подобрим връзката си с хората. Много по-ползотворно ще е да си представяме по какъв начин бихме постъпили в съответни обстановки и по какъв начин бихме приложили прочетеното. Така ще е доста по-лесно да го създадем и в реалност по-късно - няма смисъл да четем книга, в случай че няма по какъв метод да използван наученото от нея.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР