Със сигурност сте чували много за Мексико - за текилата,

...
Със сигурност сте чували много за Мексико - за текилата,
Коментари Харесай

Кои са хората от третия пол

Със сигурност сте чували доста за Мексико - за текилата, бирата, лютото и красивите плажове, само че вероятно никой не знае за Теуантепек . Това е район в Мексико, където живеят доста мухес. А какво е мухес? Те пък са хора, които споделят, че не са нито мъже, нито дами.

По време на годишния им празник през ноември, когато всички вървят нагласани по улицата, мъчно може да се познае кой е мъж и кой - жена. Според локалните не трябва и да се опитваме, тъй като те не са нито едно от двете. Имат си определение, с което се отъждествяват и то е мухес.

В Теуантепек можем да забележим мухес , които денем са облечени в мъжки облекла, а вечер поставят обилни рокли и бижута и стават дами. Те дефинират себе си за хора от третия пол.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Rodrigo Cruz (@rodrigocruz.photo) на Апр 26, 2017 в 2:18 PDT

Всъщност понятието мухес, с което се отъждествява третият пол, не е нещо ново, а е познато на локалните от епохи насам . Те даже се гордеят с него. На обществото в Теуантепек му е мъчно да си показа живота без третия пол.

Според някои локални митове мухес са изпаднали от джоба на Висента Ферер, настойникът на град Хучитан, като имат вяра, че това значи, че са родени под щастлива звезда.

Други са на мнение, че Ферер е носил три торби със себе си - в едната имало женски семена, в другата мъжки, а в третата имало примес и от двата типа. Когато той минавал около Хучитан третата торба се скъсала и по тази причина през днешния ден там има толкоз мухес.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от AMITAÍ VERDUGO//MAKEUP ARTIST (@amitaiverdugomua) на Ное 21, 2018 в 2:29 PST

Мухес настояват, че не спадат към избрана полова ориентировка - нито към хетеросексуалните, нито към бисексуалните, нито към асексуалните, а по-скоро имат съответна обществена позиция, което няма нищо общо с интимните им желания, написа BBC.

Затова, в случай че ви се случи да попаднете в Хучитан в Мексико и срещнете тези чудати хора, облечени като Фрида Кало, можете просто да полюбопитствате и научите още детайлности за обичаите и привичките на това общество на третия пол.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Erick Navarrete (@erick_navarrete10) на Дек 1, 2018 в 7:12 PST

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР