Със сигурност Първа Бундеслига ще има шампион дори и сезонът

...
Със сигурност Първа Бундеслига ще има шампион дори и сезонът
Коментари Харесай

Решиха казуса с шампионската титла в Бундеслигата

Със сигурност Първа Бундеслига ще има първенец даже и сезонът да не се възобнови. Това са решили от Германската футболна лига (ГФЛ), твърди „ Билд “. Така отпада разновидността, на който станахме очевидци във Франция, където непосредствено оповестиха Пари Сен Жермен за отличник и няма да има доиграване.

От ГФЛ са подготвили проект, в който са разказани другите сюжети до края на сезона. Утре той ще бъде връчен на всичките 36 клуба от Първа и Втора Бундеслига, след което те ще би трябвало да го подпишат. Така бъдещите решения ще могат да бъдат оправдани юридически, в случай че се стигне до разногласия.

 Тези правила би трябвало да се съблюдават, с цел да има мачове в Германия

Според най-лошия сюжет – заради някаква причина - шампионатите няма да се довършат, при което за извънредно ще се взима класирането все още. От ГФЛ са безапелационни, че във всяка една от двете водещи дивизии ще има първенец и два изпадащи. Според разпоредбите сега изпадащите могат даже да са три, като за тази квота (16-ото място) се играе бараж с третия от Втора Бундеслига.

Освен това се планува сезонът да бъде пренесен и в юли, в случай че няма време за доиграване на всички мачове до края на юни.

Няма информация какво следва, в случай че даден клуб откаже да подпише документите.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР