Със сигурност обсъждаме възможността ако не целият, поне част от

...
Със сигурност обсъждаме възможността ако не целият, поне част от
Коментари Харесай

БСП иска част от служебните министри в своя кабинет

" Със сигурност обсъждаме опцията в случай че не целият, най-малко част от министрите на служебния кабинет да станат част от един предстоящ кабинет, само че това е въпрос, който би трябвало да обсъдим с останалите сътрудници, на чиято поддръжка разчитаме, несъмнено, и с президента, който е назначил служебният кабинет. Ако има поддръжка, ще разясняваме това и със служебните министри. Отсега е ясно, че някои от тях дадоха поръчка, че не желаят да продължат. "

Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание Кристияна Вигенин пред bTV.

" В идващите дни ще проведем диалози с трите обединения на база на тези диалози, на база на които ще преценим дали има опция за сформиране на държавно управление ", сподели Вигенин, съгласно който има задоволително време.

Българска социалистическа партия ще беседва с " Изправи се БГ! Ние идваме! ", " Демократична България " и " ИТН ", откакто президентът Румен Радев ѝ връчи третия мандат. На първият стадий срещите ще сa с всяка групировка по настрана, а по-късно, в случай че има единодушие по политики, ще се проведат общи срещи.

" След това ще обсъдим по какъв начин си представяме бъдещето държавно управление " и ще се пристъпи към разискване на имена, като първо ще бъде това на премиера, уточни депутатът.

И добави: " Българска социалистическа партия ще направи всичко допустимо да се образува постоянен кабинет и да намерим единодушие сред обединенията на смяната, тъй като хората го чакат и това е виновната позиция - да покажем, че политиците вземат ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР