Със сигурност обичате да си хапвате плодове и зеленчуци, но

...
Със сигурност обичате да си хапвате плодове и зеленчуци, но
Коментари Харесай

Страхотен метод, чрез който ще разберете дали сте махнали токсините след измиването на плодовете

Със сигурност обичате да си хапвате плодове и зеленчуци, само че без значение от вашите желания сте наясно, че би трябвало да ги миете усърдно преди да ги изядете. Така е, тъй като на практика постоянно върху повърхността им има адсорбирани както нечистотия и прахуляк, по този начин и пестициди – при напръскване, а и други химически субстанции! Но изключително някои дребни плодове и зеленчуци – като ягоди, череши, вишни, малини, боровинки, грозде, репички, копър, магданоз – мъчно се мият поотделно и то единствено с вода. Това, което би следвало да извършите, с цел да сте сигурни, че сте премахнали на практика всички тези „ отпадъци от повърхността им, е да напълните с вода една огромна купа с съдържимост, примерно 5 л, в която да добавите ½ л ябълков оцет.

Разбъркайте разтвора и пъхнете в него плодовете и/или зеленчуците /съотношението оцет:вода от 1:10 може да измененията в посока на оцета, в случай че сте наясно, че продуктите са били пръскани против вредители./

Времето на престой в разтвора /той би трябвало да е при стайна температура/ е сред 10 и 15 минути, след което следва щедро изплакване с вода. Погледнете в този момент разтвора в купата и ще се ужасите от мътния му мрачен цвят – удостоверение за успеваемостта на метода да в профил всички химикали, пестициди, нечистотия и бактерии от повърхността на плодовите зърна и кората на зеленчуците. Прилагайки този прийом, вие също удължавате живота на нетрайните сортове плодове/зеленчуци. Накрая, може да употребявате към този момент „ работилия “ разтвор няколко пъти денем с цел да третирате с нето нови порции, само че по-късно го излейте в канала! Е, в този момент може умерено да се наслаждавате на обичаните ви плодове и зеленчуци!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР