Със сигурност ни се е случвало да си спомняме, че

...
Със сигурност ни се е случвало да си спомняме, че
Коментари Харесай

Витаминът, с който помним сънищата си

Със сигурност ни се е случвало да си спомняме, че сме сънували нещо доста занимателно или пък много плашещо, само че да не можем да се сетим ясно какво тъкмо е било. Това е всекидневно събитие и в него няма нищо необичайно. Но какво да създадем, в случай че желаеме да помним среднощните си мисловни подвизи на сутринта?

Учени от австралийски университет са провели проучване с присъединяване на 100 доброволци. Идеята им е да потвърдят, че има връзка сред достатъчното количество витамин В6 в организма и опцията да помним сънищата си.

И задачата е реализирана. Участниците са разграничени на три групи. На едните се дава плацебо, на вторите - витамини В комплекс, а на третите - единствено В6, разяснява Reader`s Digest. Именно последната група показва най-хубави резултати от позиция на запомняне и преразказване на сънищата си.

Прекарваме приблизително по шест години от живота си в сънуване. Затова за мнозина не е все едно дали ще помнят или не какво се е случило през това време. Ако сме наясно със сънищата си, това ще ни бъде от изгода, с цел да успеем да се направляваме, до момента в който сънуваме. Например да сме наясно, че това е просто призрачен сън, а не фактически.

Всичко това на подсъзнателно равнище, несъмнено. Но би трябвало да имаме едно мислено зa приема на витамин В6. Той става отровен за тялото ни, в случай че го одобряваме в огромни дози. Най-добре да си го набираме посредством храната - с риба, говеждо, картофи и други. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР