Със сигурност не сме партия на президента, нито сме продължение

...
Със сигурност не сме партия на президента, нито сме продължение
Коментари Харесай

Петков: Свикналите да ползват държавни пари за бизнеса си много ги е страх

Със сигурност не сме партия на президента, нито сме продължение на "Демократична България ". Ние сме продължение и съидейници на това, което правихме последните четири месеца. Една нова изгряваща партия в центъра, която има дълготрайна задача да смени коловозите на България. Това съобщи пред Българска национална телевизия Кирил Петков от "Продължаваме смяната ".

"Диалогични сме, разбираме, че ще бъдем част от една бъдеща коалиция, имаме вяра, че ще бъдем с водещото място - в действителност аз имам вяра, че този резултат от 30% не е имагинерен, последните изследвания, които виждаме ние - са 20% като поддръжка с огромен ритъм на напредък. Най-важното за нас е да имаме 121 депутати от съидейници, не е казано единствено от нас ", добави Петков.

Той разяснява, че за 4 месеца са спрели големи средства на едни хора, които от години са привикнали да употребяват държавните пари за своя бизнес.

"Знам, че за 4 месеца те ни устояха, само че в този момент за 4 години ги е доста боязън. Ще има невероятни нападки, тъй като те не могат да си разрешат едни самостоятелни хора като нас да имат опцията да повлияят посоката на страната и тези 8 милиарда, които ние знаем, че се усвояват не по най-прозрачния метод, да бъдат спрени ", сподели още Петков.

Ако "Продължаваме смяната " са в надзор на бъдещото държавно управление, той подсигурява, че нито 1 лева няма да бъде изхарчен по непрогледен метод. Това е съществена задача на партията.

"Всички политици дават обещание ярко бъдеще, ние обаче в последните четири месеца показахме, че действително можем да действаме. И хората, които си приказват с нас, споделиха: колкото повече ви нападат, и колкото по-страшни наподобяват офанзивите, толкоз сме по-сигурни, че вие сте същински и в действителност сте засегнали същински ползи ", разяснява Кирил Петков.

Той съобщи, че водачите на листи ще ги разгласят в понеделник или във вторник. Със сигурност ще бъде лидер на листа в София. Петков добави, че има много известни и сполучливи хора в листите, и описа, че в началото тези хора отхвърлят да се включат в "тази мръсна игра политиката, това, което ги връща, е нашата персонална мотивация ".

Петков разяснява и проблема с канадското си поданство.

"Аз дадох всички документи, които владея, на Конституционния съд, ще уважим тяхното решение. Две неща, които за мен са значими - едното е да може да ме конституират: аз желая да мога да кажа моята позиция, и другото е, доста е значимо, тъй като това не е единствено българско право, а има и интернационален аспект, би трябвало да поканим и интернационалните специалисти. Всяка страна би трябвало да държи на личния си суверенитет, като сама взема решение в кой миг един жител се е отказал, или не се е отказал, не би трябвало да се разчита на непознати бележки ", сподели той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР