Със сигурност не можем да дадем системи за ПВО, които

...
Със сигурност не можем да дадем системи за ПВО, които
Коментари Харесай

Премиерът: Не можем да дадем системи за ПВО на Украйна, ще оголим небето ни

„ Със сигурност не можем да дадем системи за Противовъздушна отбрана, които биха оставили оголено небето над България. Хората не би трябвало да се тормозят “, съобщи министър председателят акад. Николай Денков.

„ Това, което беше направено в зала, желая ясно да се разбере, е смесването на листата на Зеленски, с който той евентуално върви в другите страни и споделя от какво има потребност, с това, което действително би могла да даде, което не подхожда на този лист. Така че смесването на тези две тематики води до напрежение, което е изцяло ненужно “, сподели министър председателят. Пакетът от военна помощ за Украйна е направен дружно с армията, която да каже какво може да се даде.

В складовете ни има боеприпаси, чиито периоди изтичат след 1-2 години. Останат ли там, след това ще би трябвало да се заплаща за унищожаването им, което съгласно премиера може да коства стотици милиони левове. Вместо това проектът е те да се дадат на Украйна, а ние да си купим нови.

„ Не бих желал да разясня това, което се случва в президентството. Аз мисля, че се видя конфликт на две напълно разнообразни показа за света. От моите изявления евентуално е ясно аз коя от тези гледни точки споделям. Най-лесно тя би могла да се показа по следния метод: поставете се на мястото на другия. Ако вие бъдете нападнати, какво би трябвало да напри един министър председател, какво би трябвало да направи един президент? Дали би трябвало да каже „ Аз желая да защитя страната си, диря помощ за това “ или би трябвало да каже „ Не, аз няма по какъв начин да се съпротивлявам, да става каквото ще “, разяснява Денков.

Той изясни, че в обстановката има жертва и агресор, както и че целият международен мир се крепи на това да не се трансформират държавните граници.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР