Със сигурност най-голяма заслуга отново да сме на избори имат

...
Със сигурност най-голяма заслуга отново да сме на избори имат
Коментари Харесай

Явор Божанков: България без ГЕРБ е възможна с номер 28


„ Със сигурност най-голяма заслуга още веднъж да сме на избори имат от „ ИТН “, които дружно с ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ първо смъкнаха ръководителя на Народно събрание Никола Минчев и то без никакво съображение. Това беше генерална подготовка за събаряне и на самото държавно управление. Рекорд в новата ни история е една политическа мощ безусловно да съсипе три следващи Народното събрание. “ Това съобщи лидерът на „ Българска социалистическа партия за България “ във Велико Търново Явор Божанков в избирателен спор по БТВ.
Той разяснява, че от Има Такъв Народ неведнъж са проваляли кворума както на съвещания на комисиите, по този начин и в пленарна зала. „ Конфликтът с тях беше към средствата за пътища. Просто те желаеха да дадат едни пари на компании на ГЕРБ за създаване на инфраструктура по оня си метод на ГЕРБ. Докато аз бях съпротива на ГЕРБ в Народното събрание госпожа Митева седеше до дясното рамо на Данаил Кирилов, а на нейното бюро имаше календарче на Бойко Борисов “, добави Божанков за разликите с партията на Слави и бе безапелационен, че Има Такъв Народ имат проблеми единствено с някогашните си сътрудници, само че не и с ГЕРБ и Движение за права и свободи.
„ Антикорупционната комисия не е законопроект, с който би трябвало да се бърза. Нормално е да се работи дълго по него. Факт е, че внасянето на антикорупционния закон е една от аргументите да бъде свалено държавното управление от Има Такъв Народ, ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “. Борбата с корупцията е групово изпитание. Със сигурност една от грешките е, че корупция не се бори с хора като Слави Трифонов, който не си подава имуществената декларация. Едно от първите неща, които ще направя в идващия парламент е да предложа законодателна смяна и наказателна отговорност за политици и политически водачи, които не заявяват своите приходи “, сподели лидерът на левицата в Търново. Той акцентира, че след закриването на спецсъдилищата през последните месеци България е живяла умерено без бухалките на Гешев и Борисов.
„ Оттук нататък ще се ръководи единствено в обединения и тази политическа мощ, която убеди другите в правотата на своите хрумвания – тя съумява. Темата пенсии и безвъзмездни детски градини беше тематика единствено на Българска социалистическа партия. Ние убедихме останалите политически сили и сме признателни, че ни поддържаха Това бе една от дребното политики в това Народно събрание, която стигна от началото до края – повишение на пенсии и понижаване на налози за млади фамилии и се гордеем с това “, посочи Божанков за достиженията на Българска социалистическа партия, които други партии пробват да си препишат.
Според него е ясно за всички, че разрешаването на спора в Украйна би трябвало да стане по изкусен път, тъй като сега всички губят. „ Такъв спор с изключение на човешки жертви и има и тежки стопански последствия. Ние сме споделили, че България не дава оръжие нито за Русия, нито за Украйна “, заключи Божанков.
Той изясни, че би трябвало човек да е доста малоумен, с цел да се довери на Има Такъв Народ след всичко, което те са предизвикали на страната и съобщи, че не вижда път за работа и ръководство с тях. „ В тези сложни за България времена са нужни политици с опит, биография и съществени политически сили. Надявам се да спрем да си вършим опити с страната, с хора, които не могат, с шоумени, с разнообразни планове еднодневки. Сигурна и обществена България е допустима. България без ГЕРБ е допустима. България без боязън е допустима, с номер 28 “, сподели в умозаключение Явор Божанков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР