Със сигурност много от ресторантьорите ще фалират. Ние произвеждаме услуга.

...
Със сигурност много от ресторантьорите ще фалират. Ние произвеждаме услуга.
Коментари Харесай

Шеф Манчев: Въпреки по-ниското ДДС, печалбата на ресторантьорите намалява

Със сигурност доста от ресторантьорите ще банкрутират. Ние произвеждаме услуга. Тоест ние не произвеждаме артикул, а услугата, която предлагаме, я вършим с доста хора, на които нямаме Данък добавена стойност. Когато предлагаме преживяване при нас – го вършим с доста хора. И като такива – ДДС-то е доста огромна цифра, определяща това, което произвеждаме. Когато купим артикули евтино, след което ги продадем на висока цена, тъй като имаме марж, с който да компенсираме личния състав – това значи, че влагаме доста пари в личния състав. Това съобщи в предаването „ Ревизия ” по NOVA News готвачът и ресторантьор началник Иван Манчев, разяснявайки въпроса ще има ли банкрути при ресторантьорите, в случай че кабинетът изравни ДДС-то с останалите сектори в България?

Той беше безапелационен, че по никакъв метод ресторантьорите не заплащат ниски налози и осигуровки. „ По въпроса с ниските осигуровки – не съм склонен. 42 % от заплатите на един чиновник са осигуровки. От тях 19 на 100 са за работодателя, 22 на 100 са за служителя. След това имаме 10 на 100 налог облага и 5 на 100 налог дял. Имаме директни налози и косвени налози. Плащаме и музикални права, както и за разрешителни ”, акцентира началник Манчев.

По думите му браншът е паднал под 15 на 100 облага макар пониженото Данък добавена стойност. " Тоест ние би трябвало да печелим към 20%, а ние сега не можем да ги извадим и 15 на 100. Точно тъй като всичко стана доста скъпо. Въпреки пониженото Данък добавена стойност нашата облага понижава ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР