Със сигурност има политици, които са напрегнати след убийството на

...
Със сигурност има политици, които са напрегнати след убийството на
Коментари Харесай

Ананиев: Няма договорки с ГЕРБ. Външно министерство трябва да си дойде в ПП-ДБ след ротацията

Със сигурност има политици, които са напрегнати след убийството на Мартин Божанов - Нотариуса.

Това съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия депутатът от ПП–ДБ Настимир Ананиев.

Според мен имаме стихия в чаша вода. Има едно напрежение, усеща се вибрацията. Може би тя е от друго място. След като имаме информация, че има клуб, в който са ходили магистрати, не знаем какво са правили в него, не знаем кой ги е записвал, не знаем ходили ли са политици. Има доста въпроси, които би трябвало да се зададат. Всеки, който може да даде някаква информация по случая, би трябвало да бъде изслушан, уточни Ананиев.

" Надявам се, че сътрудника Атанас Атанасов ще даде на комисията листата с имена на членове на клуба на Нотариуса. Това, което ме тормози е кой не е вътре в него. Кой е изваден от листата. Аз нямам доверие Атанасов да е седял на входа и да е записвал кой е влизал. Той е получил по някакъв метод лист, който би трябвало да бъде употребен ", сподели още депутатът от ПП–ДБ.

Припомняме, че ръководителят на ДСБ Атанас Атанасов разгласи в сряда, че разполага с целия лист с хората, които са имали карти и са ходили в клуба на Мартин Божанов - Нотариуса.

" Има въпроси, на които Министерство на вътрешните работи министърът Калин Стоянов би трябвало да отговори ", сподели още Ананиев.

Всъщност няма сделки с ГЕРБ. Външно министерство трябваше да си пристигна в ПП-ДБ след ротацията. Нашето решение беше, че вицепремиерът би трябвало да оглави този сектор. Няма нито една европейска страна, в която се съчетават постът министър председател и външен министър. Постът на министър председател и постът на външен министър са доста тежки, сподели Ананиев.

По думите му първичният план в обединението ПП-ДБ е бил Николай Денков да бъде министър на образованието. Според Ананиев не е решение външно министерство да бъде управлявано от трети човек - нито Николай Денков, нито Мария Габриел.

" Колкото по-малко смени на министри ще има, толкоз по-малко проблеми ще има. Знаете, имаме поръчка от здравния министър Христо Хинков. За мен персонално министърът на електронното ръководство Александър Йоловски провали машинното гласоподаване ", сподели Ананиев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР