Със сигурност един ръст на средната заплата със 7-9%, какъвто

...
Със сигурност един ръст на средната заплата със 7-9%, какъвто
Коментари Харесай

По-бедни или по-богати ще сме през 2019-а година?

„ Със сигурност един растеж на междинната заплата със 7-9%, какъвто наподобява трендът от последните няколко тримесечия,  ще значи съществено нарастване на разполагаемия доход  и надали измененията в разноските за обслужване на дома като по-високи цени на водата, отопление на газ ще се усетят значително.  Няма по какъв начин този пик на цените на енергийните запаси в международен мащаб през ноември, който докара и до доста внезапно повишаване на горивата в България, да не се отрази на цените. Въпреки това инфлацията, която отчетохме, беше към 3,7% - и освен това състояние приходите растяха два пъти по-бързо ”.

Това разяснява в „ Здравей, България ” икономистът Лъчезар Богданов. Той акцентира, че при задържане и увеличение на броя на заетите в стопанската система, заплатите нарастват.

„ Проблемът за мен е, че даже при тези публични прогнози, които се пробват да бъдат по-розови, идната година ще имаме по-малък растеж на стопанската система и още по-притеснителното е, че към този момент се приказва намерено за криза. Някъде в бъдещето през 2020 година да вземем за пример може да имаме криза, която е сходна на тази от 2008 година. Затова аз не бих бил прекомерно оптимистичен за идната година от позиция на макросредата ”, каза икономистът Стоян Панчев.
Какво следва в българската стопанска система и приходите ни през 2019-та година, вижте във видеото.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР