Със сигурност бях щастлива като дете, но когато пораснах и

...
Със сигурност бях щастлива като дете, но когато пораснах и
Коментари Харесай

"Исках да избягам от реалността": Кара Делевин говори за зависимостите и лечението

Със сигурност бях щастлива като дете, само че когато пораснах и погледнах обратно, осъзнах, че това, което се случва, не е обикновено. В тийнеджърските ми години всичко се срина. Започнах да пия и купонясвам. Исках да избягам от действителността и непрекъснато се питах коя съм аз ".

Това споделя английската актриса и модел Кара Делевин. През годините тя злоупотребява с алкохол и опиати и сега е част от 12-степенна стратегия за възобновяване. Делевин е на корицата на " Вог " за април и споделя за зависимостите си и пътя към новото начало.

Зависима от приспивателни още на 10 години

Кара Делевин е родена на 12 август 1992 в Лондон, Англия. Нейният татко е Чарлс Хамър Делевин - един от най-големите строителни бизнесмени, а пък дядо й сър Джоселин Стивънс е ръководител на Държавната комисия за британското завещание. Тя учи в девическо учебно заведение, а по-късно в една от най-елитните гимназии в Хемпшир. Семейството е доста добре финансово обезпечено и животът на Кара Делевин наподобява като фантазия.

Проблемите й обаче стартират доста рано. Нейната майка Пандора е пристрастена към опиатите и алкохола, страда също по този начин от биполярно разтройство. В изявлението за " Вог " Делевин споделя, че е гледала майка си и дълго време я е упреквала, че не може да се оправи с пороците си.

Моделът си спомня, че е била единствено на 7 години, когато се напива за първи път. На 10 години към този момент пие приспивателни, тъй като има проблеми със съня, а на 15 стартира да приема и антидепресанти.

Диагностицирана е с диспраксия - увреждане, което визира двигателните функционалности само че организма. Мозъкът не обработва вярно информацията и се получава разминаване сред плануваното деяние и осъщественото след това. Именно тази диагноза я подтиква към самонаранявания.

 Кара Делевин взе участие във филми като
© Reuters

Кара Делевин взе участие във филми като " Отряд самоубийци " и " Хартиените градове ".

Грешката " Холивуд "

Делевин взема решение, че ще се измъкне от всички тези проблеми, в случай че направи кариера в Холивуд. Славата идва доста бързо. На 18 години става рекламно лице на именития бранд Burberry. Година по-късно е оповестена за " Модел на годината " на английските фешън награди. Дефилира за марки като Victoria`s Secret и Chanel. Изявява се и като актриса. Участва във филми като " Отряд самоубийци " и " Хартиените градове ".
Заставането под прожекторите на Холивуд обаче, Кара дефинира като неточност, тъй като осъзнава, че няма да излекува зависимостите си по този начин: " Ако имате проблеми, когато навлизате в тази промишленост, то по-късно те единствено ще се усилят и задълбочат ", споделя моделът пред " Вог ".
Зависимостите й се изострят, а тя се пробва да избяга от тях като провежда шумни празненства: " Много съм добра в това да тичам от проблемите си ".

Пандемията от ковид и наложените ограничения повлияват още по-зле на душeвността на Кара Делевин. Моделът губи и своята баба, което претърпява доста тежко. Именно тя й обръща внимание и се грижи за нея, когато родителите й нямат време.

Миналата година Кара Делевин взема решение да отпразнува 30-ия си рожден ден като за последно. Прекарва 3 седмици в Ибиса, след което посещава и музикалния фестивал Burning Man. През септември папараците я улавят на летище в Лос Анджелис де седи по чорапи във очевидно недобро физическо и психическо положение. Тези фотоси я отрезвяват и пред " Вог " тя споделя, че е признателна на папараците за тях, тъй като са й посочили действителността.

 Фотогалерия: На аления килим, който тази година е цвят шампанско Фотогалерия: На аления килим, който тази година е цвят шампанско

 Голямото си завръщане Делевин направи на премиите
© Reuters

Голямото си завръщане Делевин направи на премиите " Оскар ", където получи голям брой похвали за метода, по който наподобява.

Рехабилитацията и новото начало

Решава да стартира рехабилитация и се записва на стратегия от 12 стъпки, тъй като е наясно, че краткосрочните лекувания няма да й оказват помощ. От няколко месеца не използва алкохол и опиати и се пробва да продължи напред. Голямото си завръщане тя направи на премиите " Оскар ", където получи голям брой похвали за метода, по който наподобява.

Пред " Вог " Кара Делевин споделя, че нещата не са толкоз елементарни и смяната не става за една нощ, само че тя е уверена, че е почнала ново начало: " Разбира се, желая нещата да стават по-бързо - мисля, че е присъщо на моето потомство да желаеме нещата да се случват бързо, само че от време на време би трябвало да си по-търпелив ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР