Със сходни позиции със значителни допирни точки реагираха на новината

...
Със сходни позиции със значителни допирни точки реагираха на новината
Коментари Харесай

ГЕРБ, БСП и ИТН против извънредното заседание на СОС в понеделник

Със сходни позиции със обилни допирни точки реагираха на новината за привикване на изключително съвещание в понеделник на Столичния общински съвет (СОС) обичайните политически съперници от Българска социалистическа партия и ГЕРБ.

По-рано през днешния ден стана ясно, че краткотрайният ръководител на СОС Грети Стефанова е изпратила писмо до всички общински съветници след отчет от кмета Васил Терзиев касаещ санирането. Той предизвестява, че крайният период за приемане на планови оферти по Процедурата за енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд изтича на 16-ти януари. В тази връзка съветниците би трябвало да дадат мандати на районните кметове за програмата за саниране.

В позиция на общинските съветници от ГЕРБ-СДС се акцентира, че кметът Васил Терзиев не познава нито пълномощията си, нито отговорностите си, а импортираният отчет за санирането бил фрапиращ образец за непросветеност и управнически безпорядък.

Те допълват, че съгласно тях дезпомощността постоянно е плод на непросветеност. Според ГЕРБ-СДС това е единственото пояснение за изпратеното от ПП-ДБ-СС искане за събиране на групите в СОС на 15 януари за разглеждане на отчет от кмета Терзиев.

" Изпратеният документ е фрапиращ образец за това, че Васил Терзиев не познава нито пълномощията си, нито отговорностите си като кмет. Предоставеният ни " отчет ", озаглавен " Невъзможност за упълномощаване на районните администрации на Столична община като водещи сътрудници по планове по Процедура BG-RRP-4.023 " Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд - стадий II ", демонстрира достигнатото равнище на управнически безпорядък и непросветеност от страна на подателите ", се акцентира в позицията

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС дефинират импортирания от Васил Терзиев отчет като ненужен. По думите им е редно да градоначалникът и екипът му от зам.-кметове знаят, че определеният за кмет на Столична община може да делегира свои пълномощия на кметовете на региони по закон и по тази причина не се нуждае от позволение (решение) от СОС.

Съветниците от " Българска социалистическа партия за България " от своя страна разясняват изключителното съвещание на СОС по този начин: " Притеснителен е фактът, че след два месеца ръководство, администрацията на Столична община работи като пожарна команда, пишат социалистите в отговор на поканата за нова дата на първото съвещание на СОС на 15-ти януари, вместо на 25-ти, както беше решено на сесията на 11.01.2024 година "

И те са на мнение, че в Столична община царува непросветеност и управнически безпорядък. От групата на " Българска социалистическа партия за България " са безапелационни, че ще изложат позицията си и на съвещание в понеделник, в случай че се събере нужният кворум за провеждането му.

Съветниците от Има Такъв Народ няма да участват на сходни съвещания, а единствено и само на такива, отговарящи на закона и правилника на СОС. " Това разгласи общинският консултант Пламен Данаилов от Има Такъв Народ в известие до медиите.

От него излиза наяве, че Има Такъв Народ няма да участват на изключителното съвещание на Столичния общински съвет (СОС) в понеделник, на което ще се разисква програмата за саниране на жилища.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР