със седалище в Ню Йорк осъди нападението над екипа на

...
със седалище в Ню Йорк осъди нападението над екипа на
Коментари Харесай

Комитетът за защита на журналисти, скочи срещу нападението над екипа на Следите остават

със седалище в Ню Йорк осъди нападението над екипа на проверяващото предаване на Българска национална телевизия " Следите остават ".

В своята позицията те обявиха, че сръбските управляващи би трябвало бързо да проверяват неотдавнашната офанзива против екипа публицисти от Българска национална телевизия и да подсигуряват, че репортерите, отразяващи екологични проблеми, могат да работят свободно.

Полицията в близкия град Босилеград е почнала следствие на случая . Посочва се, че полицията разпита членове на групата, които са ги нападнали.

Представителят на CPJ за Европа Атила Монг заяви, че е изпратил имейл до сръбското министерство на вътрешните работи, което управлява полицията в Босилеград, за коментар, само че подобен не получи л.
 Български публицисти са нападнати с камъни в Сърбия
Български публицисти са нападнати с камъни в Сърбия

Снимали замърсяването на околната среда пред мина в Босилеградско

Припомняме, на 14 юни екипът на предаването за проверяваща публицистика по Българска национална телевизия " Следите остават " бе атакуван с камъни в Сърбия. Екипът е имал постоянна акредитация от Министерството на културата и информирането на Сърбия да снима замърсяването на околната среда за предаването. На към 50 метра от входа на мината те са били спрени от напречно паркиран микробус на пътя. Телевизионният екип и екоактивистите са слезли от колите и са тръгнали пешком към входа на мината. В този миг са били нападнати с камъни от към 6-7 души, измежду които са били шефът на " Босил-метал " Миодраг Вукайлович, шефът на защитата на мината и служащи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР