Със съзнанието за своето недостойнство за това високо отговорно служение,

...
Със съзнанието за своето недостойнство за това високо отговорно служение,
Коментари Харесай

Ще следвам примера на моите предшественици, каза патриарх Даниил

Със съзнанието за своето недостойнство за това високо отговорно служение, само че и с религия, и с смирение към Божията воля, изразена посредством волеизявлението на това свято заседание от канонично и законно определени представители на целокупната ни Църква - свещеноначалието, клирът и православният народ, както и при свидетелството на възлюбените и надълбоко уважаеми представители на сестринските православни църкви, одобрявам кръста на патриаршеското служение, което ми се разпорежда през днешния ден.

Това сподели новоизбраният български патриарх и Софийски митрополит Даниил в словото си, което насочи в патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски " на тържествената гала за неговата интронизация.

Вярвам, че Господ, който гледа на сърце и знае, че не съм се стремил към тази служба, като ме избра за това служение, той ще ми бъде и асистент, тъй като Господ разпорежда време, само че и избавя. Защото самичък ни е споделил, че без него не можем да вършим нищо, само че и че е с нас - през всички дни до свършека на света, съобщи патриарх Даниил.

Той означи, че в днешното комплицирано от умножаване на греховете ни време, всички ние имаме потребност от живо и ясно удостоверение за Божието наличие, състрадание и обич към нас. Това ме з, в отстояване на чистотата на Христовите религия и благочестие, и поощрение по пътя към избавление на духовното ни паство, сподели новоизбраният български патриарх.





Снимки: Българска телеграфна агенция

Негово Светейшество съобщи, че просветата в православната религия и благочестието ще бъдат съществена грижа в митрополитското му служение в славната Софийска епархия.

" Следвайки образеца на моите прародители от най-ново време - приснопаметните български патриарси: Неофит, Максим и Кирил, ще се старая единството в Христа и братолюбното служение със събратята архиереи от Светия синод в дух на взаимно почитание и поддръжка при общата ни грижа за духовното ни паство, да бъдат управителните правила в взаимното ни служение, като предстоятел на православната ни черква и на Светия синод ", съобщи патриарх Даниил.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР