Със създаването на ракетите Авангард“, Русия е обезсмислила всички вложения

...
Със създаването на ракетите Авангард“, Русия е обезсмислила всички вложения
Коментари Харесай

Путин: Ракетите Авангард занулиха противоракетната система на САЩ

Със основаването на ракетите " Авангард “, Русия е обезсмислила всички инвестиции в системата за противоракетна отрбрана на Съединени американски щати, съобщи съветският президент Владимир Путин, представен от РИА Новости и Фокус.

" Ако пресметнете какъв брой им струваше, да речем, добре позната система за противоракетна защита, да, и един от главните съставни елементи за превъзмогване на противоракетната защита с нашата " Авангард “, междуконтинентална ракета, междуконтинентален планиращ блок. Това са просто несъпоставими величини. И ние, всъщност, занулихме всичко, което направиха, всичко, което вложиха в тази система за ПРО “, съобщи президентът.

По думите на Путин, опитът със основаването на " Авангард “ е посочил по какъв начин би трябвало да се работи.

Хиперзвуковият военен блок " Авангард " може да лети в плътни пластове на атмосферата на междуконтинентални дистанции със скорости, надвишаващи цифрата Мах повече от 20 пъти. При придвижване към задачата блокът извършва по този начин нареченото надълбоко маневриране - както странично, на няколко хиляди километра, по този начин и височинно.

Това го прави безусловно невредим за всевъзможни системи за Противовъздушна отбрана и ПРО.

Президентът акцентира, че никой няма да се преценява с Русия, в случай че тя не може да се отбрани. Последствията от това могат да бъдат пагубни за съветската държавност, добави той.

Путин за първи път приказва за основаването на " Авангард “ и други нови типове оръжия в обръщението си към Федералното заседание през 2018 година Първият полк " Авангард “ застъпи бойно дежурство през 2021 година

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР