Със състояние в размер на 600 млн. долара Риана излезе

...
Със състояние в размер на 600 млн. долара Риана излезе
Коментари Харесай

С 600 млн. долара Риана е най-богатата певица в света

Със положение в размер на 600 млн. $ Риана излезе отпред в тазгодишната ранглиста на американското списание " Форбс " за най-богатите музиканти дами. Нейните доходи не идват единствено от кариерата й като певица, а и от фешън и козметични линии, оповестява " Гардиън ".

Миналия месец френската компания LVMH удостовери, че към този момент работи с Риана по основаването на нейната лична фешън къща Fenty. Така певицата ще стане първата тъмнокожа жена, която ще оглави фешън бранд на LVMH. Тогава Риана съобщи пред " Ню Йорк таймс ", че ще работи " подривно " и марката й няма да е обичайната. През 2017 година френската компания започва и козметичната линия на Риана Fenty Beauty, чиято стойност е към този момент 3 милиарда $.

През май Риана съобщи пред " Ню Йорк таймс ", че нейната съществена движеща мощ не са парите. " Парите значат, че мога да се грижа за фамилията си. Че мога да развъртвам по-лесно бизнеса, с който желая да се занимавам. Мога да сътворявам работни места за други хора. Парите не са за мен. Винаги ме е движела мисълта, че мога да оказвам помощ на другите или на децата си, в случай че в миналото имам такива ", сподели тя.

През 2012 година Риана основа фондацията " Клара и Лионел ", чиято цел е да оказва помощ на опазването на здравето и образованието в небогати райони по целия свят. През 2017 година Харвардският университет я разгласи за човеколюбец на годината.

Второто и третото място в класацията заемат Мадона с 570 млн. и Селин Дион с 450 млн. $. Бионсе и Барбара Стрейзънд са четвърта и пета с по 400 млн. $, а петото място отива при Тейлър Суифт с 360 млн. $.

В същия брой " Форбс " разгласи, че Джей Зи е първият рапър милиардер в света.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР