Със санкция в размер от 500 до 5000 лева ще

...
Със санкция в размер от 500 до 5000 лева ще
Коментари Харесай

С глоби до 5000 лева ще наказват за вандализъм и оскверняване на гробове в Разград

Със глоба в размер от 500 до 5000 лв. ще бъдат наказвани уличените в някаква форма на вандализъм на територията на  гробищните паркове в община Разград .

Това е написано в новата Наредба за гробищните паркове и погребално-обредната активност, призната на последната сесия на Общински съвет-Разград , заяви „ Българска телеграфна агенция “. 

При представянето на докладната бележка пред съветниците кметът Добрин Добрев се аргументира с неналичието на закон, което разрешава на нелоялни о ператори на погребални услуги да правят действия не по законоустановения ред.

„ Да злоупотребяват със скръбта на жителите, да основават условия за монополно състояние и нелоялна конкуренция “.

По думите му рушенето на монументи , кражбата и оскверняването им от недобросъвестни жители е постоянно срещано събитие в гробищата на територията на общината. Тези дейности остават ненаказани, защото няма до момента признати ясни административно-наказателни разпореждания , които да регламентират налагане на наказания при прояви на вандализъм.

Целта на новата разпоредба също по този начин е да се ограничи достъпът на с лучайни компании, измамници, крадци и прекупвачи , предлагащи каменоделски услуги, прекратяване на кражбите и вандализма, както и обезпечаване спокойствието на жителите , посещаващи гробовете на своите починали близки и родственици. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР