Със съжаление Ви съобщаваме, че днес, в Деня на

...
 Със съжаление Ви съобщаваме, че днес, в Деня на
Коментари Харесай

Руското посолство сравни откъртването на плочата от Паметника на Съветската армия с богохулство

" Със страдание Ви оповестяваме, че през днешния ден, в Деня на бранителя на отечеството, Паметникът на Съветската войска в София още веднъж стана жертва на сляпа експанзия и безпаметство ".

Това съобщи през днешния ден съветското посолство в България във връзка откъртената от Паметника на Съветската войска в София плоча във Facebook.

" С богохулната си постъпка вандалите оскърбиха освен подвига на руските воини, освободили България от нацизма, само че и хиляди техни съграждани антифашисти, дали живота си, с цел да остане българският народ свободен и да няма място за „ кафявата чума ” в света ", показаха още от дипломатическата задача.

" Системната работа по пренаписване на предишното, изтриване на ролята на Съветския съюз в успеха над нацистка Германия, демонизиране на всичко съветско не можеше да докара до различен резултат, с изключение на да възпитава генерации, за които няма нищо свято ", обявиха от посолството на Русия.

" Призоваваме българските управляващи неотложно да подхващат ограничения за очистване на последствията от закононарушението против паметта, наказване на отговорните и прекратяване на позорната процедура за изкривяване на общата ни история ", молиха от задачата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР