Със 7.7% са поскъпнали жилищата на вторичния пазар в Испания

...
Със 7.7% са поскъпнали жилищата на вторичния пазар в Испания
Коментари Харесай

Цените пълзят нагоре

Със 7.7% са поскъпнали жилищата на вторичния пазар в Испания за интервала февруари 2017-февурари 2018 година През втория месец на настоящата година по отношение на първия също се регистрира растеж. Той е в границите на 1%. Цената на квадратен метър жилищна повърхност доближи 1610 EUR.

Единствено в Навара се регистрира и то най-малък спад в цената на жилищата от 0.7%. Най-силно нарастване се следи на Балеарските острови – 3.1%, както и в Мадрид и Кастиля ла Манча, надлежно 1.5% и 1.4%. На Балеарските острови освен цената, само че и броят на покупко-продажбите са се повишили, като са достигнали докризисните равнища, регистрират анализатори.

Средните стойности, на които са се сключвали покупко-продажби в Мадрид са били 2610 EUR. В класацията на второ място остават Балеарските острови със стойност на квадратен метър 2570 EUR, а трета е Страната на баските – 2520 EUR/кв.м. Най-евтино парцел може да се купи в Кастиля ла Манча – 930 EUR/кв.м.

Тройката на най-скъпите градове във връзка с жилищата е: Барселона, Сан Себастиян и Мадрид. Цените са надлежно: 4320 EUR/кв.м, 4220 EUR/кв.м и 3450 EUR/кв.м.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР