Със 692 гласа за и 14 против за лидерът на

...
Със 692 гласа за и 14 против за лидерът на
Коментари Харесай

Христо Иванов бе преизбран за лидер на Да, България. Допуска, че ще има нови парламентарни избори

Със 692 гласа за и 14 срещу за водачът на " Да, България " Христо Иванов беше избран отново през днешния ден на поста си от втората конференция на партията. Той беше единствената кандидатура.

Христо Иванов разяснява, че членовете на партията не го пускат, тъй като има незавършена работа, само че и че не счита да се задържа на поста. Обяви, че следва сериозна подготовка за локалните и европейските избори, както и че персонално той има чувство, че предстоят предварителни парламентарни избори. Според него ръководещата конструкция е комплицирана и проблематична.

" Не търсете в това някакъв съответен преходен политически смисъл, считам, че трансформацията на политическата система и дълбоките фактори на неустойчивост с доста огромна възможност ще доведат до такива (парламентарни избори - бел. ред.) Нито аз имам желание да повеждам политиката на Демократична България в тази посока, нито това е нещо, което развяваме като опасност, просто е част от един опит за много по-дълбок разбор на това, което се случва към нас ", разяснява Иванов.

Страната и светът се трансформират и това ще води до неустойчивости, които ще имат своето политическо измерение, добави той. Иванов сподели още, че правосъдна промяна с Иван Гешев е невъзможна, а за това, че бил отговорен за оставката на Цацаров изясни, че го е подлагал на критика за неща, за които в действителност е бил отговорен.

Днес беше определен и нов Национален съвет на " Да, България ", бяха направени промени е в устава на партията
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР