Със 59 гласа за, 36 против и 140 въздържали се,

...
Със 59 гласа за, 36 против и 140 въздържали се,
Коментари Харесай

След бурни скандали в НС: Депутатите не избраха шеф на БНБ

Със 59 гласа за, 36 срещу и 140 въздържали се, Народно събрание не избра гуверньор на Българската национална банка. Единственият кандидат за поста бе шефът на бюджетната комисия Любомир Каримански от Има Такъв Народ.

Първоначално депутатите гласоподаваха със 58 гласа за, 36 срещу и 84 въздържали се, след което от ПГ на ГЕРБ желаеха прегласуване, защото някогашните ръководещи не се включиха в първото гласоподаване.

Само Движение за права и свободи и Има Такъв Народ поддържаха Каримански. " Възраждане " и Българска социалистическа партия гласоподаваха срещу, " Продължаваме промяната " се въздържаха, а ГЕРБ не участваха в първото гласоподаване с претекста да видят дали ръководещите са взели единно решение. Такова обаче нямаше, а при второто гласоподаване ГЕРБ натиснаха бутоните " въздържал се ".

Специално за гласуването за началник на Българска народна банка присъстваше и Димитър Ташев от Политическа партия, който беше с патерици.

" Голяма част от тези, които не гласоподаваха за мен, в персонален диалог ми споделиха, че ме поддържат и заради политически решения, при обмяната на постове в коалиция, няма да могат да гласоподават по този начин, както биха желали да гласоподават. Получих огромен и умен политически урок. Не контролът над парите на България, а знанието е незаменима полезност. Точно това се надявах, че ще бъде разбрано. Но най-после знанието получих аз, не вие, народните представители. Искрено благодаря за този урок ", бяха първите думи на Любомир Каримански.

Очаквайте детайлности!
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР