Със 170 гласа българският парламент откри пътя на Северна Македония

...
Със 170 гласа българският парламент откри пътя на Северна Македония
Коментари Харесай

Българският парламент даде зелена светлина на Северна Македония за ЕС


Със 170 гласа българският парламент откри пътя на Северна Македония към Европейския съюз, само че сложи и условия.

След няколко прегласувания, две почивки и 4-часови диспути Народното събрание утвърди решение, с което изиска повече гаранции от Брюксел, че македонската страна ще извърши българските условия преди началото и по време на договарянията за участието.



Още в 9 ч. сутринта политическите причини резервираха силата си без значение, че проекторешението на „ Демократична България “ беше подкрепено от Политическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи, а Българска социалистическа партия се въздържаха.

„ Когато блудният наследник отхвърля майка си, би трябвало ли майката да спре да търси път към него “, попита от парламентарната естрада Младен Запрянов от Политическа партия.

„ Всеки един естествен българин няма да одобри национално изменничество нито тук в залата, нито където и да било “, сподели водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

„ Благодарим на нашето европейско семейство, че чуха терзанията ни и мненията освен в този момент, само че и тогава, когато държавното управление на ГЕРБ обсъждаше преди две години всички тези въпроси “, сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

„ Добро ли е така наречен френско предложение - положително е. Това беше декларирано и от външния министър неведнъж и ясно, за което ѝ благодаря, и от президента Радев, и от всички специалисти и наблюдаващи по тази тематика “, сподели Христо Иванов от „ Демократична България “.

„ Още от в този момент желая да благодаря на всички, които стигнахме до концепцията, че този въпрос би трябвало да откри решение в този момент и да не се отсрочва “, сподели Мустафа Карадайъ от Движение за права и свободи.

Българска социалистическа партия не е съгласна да се бърза поради края на френското председателство на Европейски Съюз, а от „ ИТН “, които наспускаха ръководството поради Северна Македония, са уверени, че в този момент се прави национално изменничество.

„ Вчера Макрон съобщи в прав текст: „ Ние упражнихме доста мощен напън върху България през последните месеци. Искам да поздравя премиера Петков, той направи всичко “. Още от началото на годината ние разправяме, че министър председателят Петков работи против решенията на българския народ, против българската позиция и настройки. Сега даже и да го гласувате това в зала, вие няма да имате национално единодушие и социална поддръжка “, сподели Тошко Йорданов.

След гласуването водачът на „ ИТН “ Слави Трифонов разгласи, че към този момент има нова коалиция сред Политическа партия, ГЕРБ, Демократична България и Движение за права и свободи.



Решението беше взето шест дни преди края на френското европредседателство, което издигна в приоритет интеграцията на Западните Балкани. Така се обрисува краят на процеса на блокиране на договарянията за Северна Македония и Албания, които към този момент са част от НАТО и ще станат претендент членки на Европейския съюз.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР