Със 17 футболисти и с надежди да се пребори за

...
Със 17 футболисти и с надежди да се пребори за
Коментари Харесай

Етър започна подготовка, бъдещето на Боруков ще се решава идните дни

Със 17 футболисти и с очаквания да се пребори за оцеляването си в елита започва зимната си подготовката последния в класирането след есенния дал е efbet Лига Етър (Велико Търново). Играчите излязоха за първа подготовка в 14:30 часа на стадион " Ивайло ", а измежду тях бяха и двете нови попълнения Венелин Филипов и Симеон Мечев.

Подготовка с тима стартира и голмайсторът Преслав Боруков, който има контракт с клуба до лятото, само че бъдещето му занапред ще излиза наяве, защото към него има сериозен интерес от клубове от страната и чужбина.

Тренировките в домашни условия ще бъдат до 17 януари, след което по стратегия отборът отпътува на предсезонен лагер в село Ягода, като ще остане там до края на месеца. Етър ще изиграе шест контроли по време на подготовката. Първата инспекция на " виолетовите " ще бъде на 15 януари против Спартак (Плевен). След това следва спаринг против Берое на 20 януари, а три дни по-късно " Болярите " играят против Ботев (Пловдив). На 26 януари е мачът против Загорец (Нова Загора), а по-късно отборът ще се изправи против Септември (София) на 29 януари, а на идващия ден се прибира във Велико Търново.

Последната контрола на Етър ще бъде на 6 февруари в София против ЦСКА 1948 като генерална подготовка за първия формален мач - гостуването на първенеца Лудогорец седмица по-късно.

" Аз, екипът ми и футболистите имаме вяра в осъществяване на задачата. Етър има учредителен и финансов проблем, само че аз съм уверен, че може да бъде позволен. Очаквам от хората, от които зависи, да го създадат. Вярвам, че може да се подобрят нещата. С шестимата играчи се разделихме, за какво аз и екипът ми взехме това решение. Ще притеглим още нови футболисти. На този стадий имаме сигурни Симеон Мечев и Венелин Филипов, на следващия ден чакаме още двама - един чужденец и един българин, а по-късно и национал на Панама. Трябва да бъдем реалисти, обстановката е доста сложна, само че през лятото ще бъде доста сладка. Мисля, че спортно-технически ще изглеждаме по-добре, в сравнение с през последния месец ", разяснява старши треньорът Александър Томаш.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР