Със 163 гласа за“ депутатите приеха предложението на ГЕРБ-СДС за

...
Със 163 гласа за“ депутатите приеха предложението на ГЕРБ-СДС за
Коментари Харесай

Депутатите гласуваха обновяване на военновременните запаси

Със 163 гласа „ за “ депутатите одобриха предлагането на ГЕРБ-СДС за ускорение процеса по възобновяване на военновременните ресурси. И тази заран диспути белязаха работата на народните представители. „ Против “ гласоподаваха от Българска социалистическа партия и „ Възраждане “. Според тях това ще докара до цялостно изпразване на складовете и е срещу националните ползи на страната.

" Има явен контракт сред министерството на защитата и ВМЗ и той се извършва. Това, което желаеме да създадем с това решение, е да дадем по – огромна еластичност на министъра, с цел да може той добре да предоговори тези периоди. Къде ще отидат снарядите – ще решат ВМЗ ", съобщи Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

„ Когато спъвате този развой и това решение вие или сте лобисти на компаниите за утилизация или защитавате съветския интерес ", акцентира още той.

„ Това граничи с национално изменничество във връзка с нашата войска, на нашите войски. При заплаха ще се окаже, че не можем да им дадем снаряди, с които да се отбраняват. Това, което ни се предлага, е да дадем всичко на Украйна ", сподели Николай Дренчев от " Възраждане ".

„ Ние не сме срещу процеса на възобновяване на боеприпасите, само че сме изрично срещу без въобще да е ясно дали ВМЗ могат да обезпечат такива благоприятни условия за възобновяване на тези муниции. Това е едно политическо решение, без експертна стойност ", сподели и Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия. Борислав Гуцанов също се включи в дебата. „ Ние от Българска социалистическа партия желаеме да пристигна в зала министърът на защитата, с цел да каже какво ще се прави, кое постанова тези дейности, които граничи с национално изменничество, да пристигна и икономическият министър, с цел да каже дали има потенциала страната да създаде това, което се изисква ", сподели още той.

 

Вижте още във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР