Със 156 000 000 лева от Оперативна програма Иновации и

...
Със 156 000 000 лева от Оперативна програма Иновации и
Коментари Харесай

Борисов: Вадим 156 млн. лв. за финансиране на мерки за малки, средни и микро предприятия ВИДЕО

„ Със 156 000 000 лв. от Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ ще можем да финансираме ограничения за микро, дребни и междинни предприятия “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на постоянното държавно съвещание. Кабинетът реши Министерството на стопанската система в съдействие с Националната организация по приходите да разгласи процедура за асортимент на планове, по които ще могат да аплайват компаниите, наранени от краткотрайните противоепидемични ограничения.

„ Министърът на финансите, дружно с сътрудниците от Национална агенция за приходите и Народното събрание,  извършиха голяма работа, с цел да можем от приходна организация да я превърнем в разплащателна, тъй че по-най-бързия метод парите да стигат до бенефициентите “, акцентира министър председателят Бойко Борисов. 

Министърът на стопанската система Лъчезар Борисов посочи, че процедурата е поддръжка на предприятия, прекратили или лимитирали активността си вследствие на заповедите на министъра на опазването на здравето по отношение на противоепидемичните ограничения. „ Приемането на документи за кандидатстване, обработката и изпращането на помощта се планува да се прави от Национална агенция за приходите напълно по електронен път. Заложени са извънредно къси периоди за подаване на планови оферти – две седмици и за даване и погашение – една седмица “, посочи министърът.

Близо 5 000 000 лв. ще бъдат предоставени на община Девня, реши още държавното управление. Средствата ще са за реорганизация и създаване на детайли от общинската пътна инфраструктура в общината. „ Изграждането на инфраструктурата ще от голяма важност за бъдещото развиване на района посредством строителството и ще се употребява от всички вложители в района. А също ще способства и за елементарен достъп до пристанище „ Варна-запад “, добави министърът на стопанската система. Инфраструктурата се построява по отношение на осъществяването на сертифицирания по Закона за поощряване на вложенията план „ Инсталация за произвеждане, пакетиране и предпазване на сода бикарбонат “ на „ Солвей Соди “ АД. Инвестицията на компанията е в размер на 60 000 000 лв..

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР