Със 148 гласа за“, 46 против“ и 1 въздържал се“

...
Със 148 гласа за“, 46 против“ и 1 въздържал се“
Коментари Харесай

Парламентът одобри списъка с оръжието за Украйна, но той остава тайна

Със 148 гласа „ за “, 46 „ срещу “ и 1 „ въздържал се “ Народното събрание (НС) взе решение да се изпрати оръжие на Украйна. Какво ще е то, обаче, остава държавна загадка . Проекторешението пристигна от Министерския съвет по искане на Народното събрание. От държавното управление засекретиха листата с оръжията, които ще изпратим. Той е приложение към решението.

То бе утвърдено с гласовете на ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме промяната “ (ПП), Движение за права и свободи, „ Демократична България “ и „ Български напредък “. „ Против “ бяха Българска социалистическа партия и „ Възраждане “.

Любопитно е, че двама депутати гласоподаваха по друг метод от своите групи. Един от Политическа партия бе „ въздържал се “. Един от Българска социалистическа партия пък бе „ за “ - по всяка възможност Явор Божанков , който се изрече в поддръжка на даването на оръжието за Украйна с прочувствена тирада, рискувайки да вбеси своите.

От Българска социалистическа партия приканиха описът с оръжието, което изпращаме, да бъде разкрит от министъра на защитата. Лидерът на групировката Корнелия Нинова на брифинг изрази неразбиране защо това е загадка. Тя изясни, че всички страни, които дават оръжие на Украйна, оповестяват какво е то и на каква стойност. 

Дебатите продължиха няколко часа и бяха яростни. Първоначално съвещанието бе засекретено поради приложението със листата с оръжие. Депутати от Българска социалистическа партия обаче скандално започнаха да снимат с телефоните си. Това принуди ръководителя да разсекрети съвещанието. Народните представители, надлежно, трябваше да се лимитират в речите си, с цел да не издадат държавна загадка.

Гледайте тук:



Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР