Със 131 гласа за народните представители взеха решение да се

...
Със 131 гласа за народните представители взеха решение да се
Коментари Харесай

НС РЕШИ: България прекратява членството си в две международни банки

Със 131 гласа " за " народните представители взеха решение да се приключи участието на България в Международната капиталова банка и в Международната банка за икономическо съдействие. И в двете банки Русия е най-големият акционер.

Против решението бяха депутатите от Българска социалистическа партия и " Възраждане ". Румен Гечев и Костадин Костадинов подчертаха, че липсват стопански причини от Министерството на финансите:

" Това е неправилно, това е неикономически и това е чисто политическо решение и това, което ни тормози е, какво става с кредитните линии за българските компании ", съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев.

" Народното събрание ще изиграе ролята на следващия " гумен щемпел " или самобитен нотариус, който ще завери към този момент един път взето решение отвън България, което е безпределно унизително и срамно, тъй като тук ние нямаме никакъв интерес ", добави водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

Според Мартин Димитров от Демократична България обаче външен напън за решението няма, а в случай че глобите против Руската федерация обзет тези две банкови институции, страната ни ще бъде ощетена:

" Никой от Брюксел не е споделил: " Напускайте тези две банки ", но никой. България умерено сега може да не напусне тези две банки, обче ще загубим от това. Това е казусът, ще загубим ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР