Със 130 участници от цяла България стартира VII-та Национална конференция

...
Със 130 участници от цяла България стартира VII-та Национална конференция
Коментари Харесай

130 участници от страната в еко форума на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Със 130 участници от цяла България започва VII-та Национална конференция „ Да мислим екологично за бъдещето “ за възпитаници и студенти. Форумът се провежда от Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ – Бургас и катедра „ Екология и запазване на околната среда “.

За трета поредна година конференцията е част от Националния календар на Министерството на образованието и науката (МОН) за изяви по ползи на децата и учениците. А за повторно събитието е част от програмата „ Бургаски деца “ на Община Бургас за 2023 година Конференцията се организира хибридно (присъствено в КЦ „ Морско казино “ – Бургас, зала „ Георги Баев “ и онлайн в Zoom).

Да поздравят персонално участниците във форума за откриването пристигнаха ректорът на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ проф. Магдалена Миткова, зам.-кметът на Община Бургас Весна Балтина, ръководителят на Общински съвет – Бургас проф. Севдалина Турманова и Ивелина Василева, която е член на борда на Мисията към Европейската комисия за запазване на океана, моретата и водите.

Форумът обичайно се реализира с поддръжката на Община Бургас, МОН, Регионално ръководство на образованието - Бургас, Студентски съвет към университета и бизнеса.

Събитието стартира с презентации свързани с практики за запазване на околната среда от представители на Община Бургас.

Председателят на Организационния комитет и началник на катедра “Екология и запазване на околната среда “ доцент Александър Димитров благодари на всички, които от години поддържат най-големия екологичен конгрес за възпитаници и студенти в страната.

Най-добрите участници ще бъдат наградени на 24 март т.г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР