Със 129 гласа за, 54 против и 8 въздържали се

...
Със 129 гласа за, 54 против и 8 въздържали се
Коментари Харесай

След 4 часа спорове и дебати: Парламентът прие доклада “Джемкорп“

Със 129 гласа " за ", 54 " срещу " и 8 " въздържали се " Народното събрание одобри отчета на краткотрайната комисия и изпрати заключението на Министерския съвет, ДАНС и Министерство на вътрешните работи за предприемане на дейности по подготвеност, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 милиарда $ с " Джемкорп " и IP3 corporation от държавното управление на Кирил Петков.
Прочетете още
До обяд целия пленарен ден беше отдаден на заключенията в отчета - цели 175 страници. Беше показан в продължение на час и половина от ръководителя на краткотрайната комисия Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС.

Скандалът се изрази, откакто бяха показани заключенията на комисията, че меморандумът е подписан противоконституционно.

" Меморандумът с " Джемкорп Холдингс Лимитид " и " IP3 Corporation " е направен без да е спазен правилото за гласност и бистрота, в нарушаване на нормативно открития ред, включително Конституцията на Република България, контракта за Евроатом и устройствения устав на Министерски съвет. Видно от гореизложеното, лицата, подготвили и подписали меморандума, не са защитили в оптималната степен финансовите и имуществени ползи на българската страна ", съобщи Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС.

" След като госпожа Трифонова не можа да откри нито един лев вложения за България, до момента в който беше началник на Агенцията по вложения, в този момент госпожа Трифонова като началник на краткотрайната комисия не можа да откри даже един лев вреда, щета за страната ни в резултат на сключване на меморандума с " Джемкорп " и " IP3 ". Колеги, през днешния ден ставаме очевидци на следващия панаир, който разиграва ГЕРБ в пленарната зала. Една и съща тематика се претопля за следващ път ", съобщи Венко Сабрутев от " Продължаваме Промяната ".

" Г-н Петков, вие вършиме едно много, бих споделила, шарлатанско деяние. Вие, господин Петков, вместо да подпишете с компанията, която е основана в Лондон и на която ние можем да установим собствеността, в последния миг подписвате с офшорката. Вие, вашето държавно управление. Вие къде бяхте или не знаете? Вие тук даже не знаехте с кого сте подписал и дойдохте и излъгахте от трибуната всички народни представители, че сте упълномощили инспекции, че няма съветски капитали ", съобщи Десислава Трифонова.

" Г-н Сабрутев, ще оставя това кошче тук, с цел да можете да оставите този отчет на мястото, където заслужава да бъде оставен, тъкмо там, където ще го остави историята, там, където го оставиха и нашите фенове, там, където го остави и залата - в кошчето за боклука ", съобщи Искрен Митев от " Продължаваме Промяната ".

" Навярно ще обогатим нашия устав по-нататък с флашмоб, като част от процедурата по изявления, реплики и дуплики ", съобщи Росен Христов, заместник-председател на Народно събрание.

" 1,5 часа загубихте време да обяснявате Политическа партия на ГЕРБ кой по-лошо е управлявал. Вчера ви предложих за 29-и път да подкрепите Кодекса на труда за минимална работна заплата. Тази точка продължава да бъде в дневния ред в седмичната стратегия. Вие продължавате да губите времето на българския парламент със кавги ", съобщи Георги Свиленски, Българска социалистическа партия.

" Този ден ние направихме един цирк, един панаир и дадохме на хората зрелища, щях да кажа самун и зрелища, единствено че Вие, тези, които не излизате от жълтите павета, не знаете, че самун към този момент няма ", сподели Искра Михайлова от " Възраждане ".

Парламентът одобри изключителна точка и реши да удължи работното време до привършване на чуване на вътрешния министър Иван Демерджиев за присъединяване на чиновници на Министерство на вътрешните работи в трафик на мигранти и зачестилите случаи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР