Със 127 гласа за, двама - против и 90 -

...
Със 127 гласа за, двама - против и 90 -
Коментари Харесай

На първо четене: Депутатите удължиха действието на бюджета

Със 127 гласа " за ", двама - " срещу " и 90 - " въздържал се " Народното събрание одобри на първо четене Законопроект за продължение действието на разпореждания на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година, Закона за бюджета на държавното публично осигуряване(ДОО) за 2022 година и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за т.г.

Вносител е служебният кабинет, дебатите продължиха близо пет часа.

С решението се удължава действието на бюджета за тази година, както и тези на ДОО и НЗОК, обезпечава се продължаващо финансиране на редица обществени и други заплащания, както и се продължава действието на политиките и ограниченията, надградени с актуализацията на бюджета от 1 юли 2022 година

„ Ставаме очевидци по какъв начин служебният кабинет на Радев отхвърля да извърши отговорностите си и да внесе бюджет, който да дава отговор на изискванията, да усили заплатите на лекари, учители, служители на реда ”, съобщи Венко Сабрутев от Политическа партия.

„ Когато няма пари за медикаменти, сетете се за Румен Радев. Когато нямат пари за Коледа, сетете се за Румен Радев. господин Радев, единствено вие може да върнете Коледа на хората ”, съобщи Искрен Митев.

„ Кой сътвори Политическа партия? Румен Радев! ”, отговори Стоян Таслаков от „ Възраждане ”.

„ Обвиненията са безпочвени и са популизъм, целят друго, а друг парламент да сформира държавно управление ”, съобщи министър председателят Гълъб Донев.

„ Г-н министър ръководител, вие нарушихте закона за обществените финанси, който ви задължава да вмесете бюджет. Който и да е Министерски съвет, е задължен да внесе бюджет до 31 октомври ”, сподели Корнелия Нинова.

„ Да, нов бюджет би трябвало да има, само че да бъде импортиран от нов кабинет ”, счита Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР