Със 125 гласа "за" и 69 "въздържали се" парламентът прие

...
Със 125 гласа "за" и 69 "въздържали се" парламентът прие
Коментари Харесай

На първо четене: Депутатите приеха поправките в Закона за здравето

Със 125 гласа "за " и 69 "въздържали се " Народното събрание одобри поправките в Закона за здравето, с които се дава опция на здравния министър да дефинира със своя заповед противоепидемични ограничения против разпространяването на ковид след приключването на изключителното състояние на 13 май.
Всички парламентарни групи дадоха поддръжка за промените, като се изключи Българска социалистическа партия. Само алените депутати се въздържаха и подлагаха на критика отговорността да се носи единствено от един министър.
Останалите групи застанаха зад поправките, само че всички дадоха поръчка, че текстовете ще се уточняват сред първо и второ четене.
Със закона се планува министърът на опазването на здравето по предложение на основния държавен здравен контрольор съгласно степента на заплаха от разпространяване на заразна болест със заповед да афишира изключителна епидемиологична конюнктура и да вкарва краткотрайни ограничения
Измененията уточняват и периодите за плануваните социално-икономически, финансови и здравни ограничения, като част от периодите се удължават с до два месеца от анулацията на изключителното състояние и се уголемява приложното им поле.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР