Със 123 гласа за“, 28 – против“ и 31 –

...
Със 123 гласа за“, 28 – против“ и 31 –
Коментари Харесай

Временна комисия в парламента ще проучи фактите около протеста на 16 ноември

Със 123 гласа „ за “, 28 – „ срещу “ и 31 – „ въздържал се “, Народното събрание гласоподава да бъде основана краткотрайна комисия, която да изследва обстоятелствата и събитията по подготовката и провеждането на митинга против Българския футболен съюз (БФС) на 16 ноември.

Това е общ план, препоръчан от ръководителя на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, ръководител на комисията по вътрешна сигурност и публичен ред. Временният орган е от 18 членове, по трима от всяка парламентарна група и период на работа един месец.

Той ще би трябвало да изготви отчет и да предложи законодателни промени, в случай че се постановат. Комисията ще би трябвало да откри също спазени ли са условията на закона за Министерство на вътрешните работи, закона за митингите и манифестациите.

Атанас Атанасов, съпредседател на ПГ на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) бе определен за ръководител на краткотрайната комисия, след прегласуване, със 129 гласа „ за “, 36 – срещу и 26 – „ въздържал се “.

Останалите две кандидатури на Цвета Рангелова от „ Възраждане “ и на Ивайло Вълчев от „ ИТН “ не получиха задоволително гласове.
ТЕМА преди 1 ден 826 преди 1 ден 1438 преди 1 ден 1093
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР