Със 121 гласа за и без дебат в пленарната зала

...
Със 121 гласа за и без дебат в пленарната зала
Коментари Харесай

Десислава Танева е новият министър на земеделието

Със 121 гласа " за " и без спор в пленарната зала депутатите гласоподаваха оставката на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и избраха Десислава Танева на негово място.

 © БГНЕС
Румен Порожанов се отдръпна от поста си откакто при започване на месеца прокуратурата започва следствие против него поради абсурда с къщите за посетители, за които има подозрения, че са построени посредством непозволено асимилиране на евросредства. Той беше свикан на разпит и по наказателното дело против предприемача Миню Стайков, за който държавното обвиняване твърди, че сдружения, свързани с него, са получавали непозволено средства от аграрни европейски стратегии.

Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в Сливен. Висшето си икономическо обучение придобива в Университета за национално и международно стопанство, а през 1997 година заема длъжността „ изпълнителен шеф “ на частно комерсиално сдружение. От самото основаване на ГЕРБ е регионален координатор на партията в Сливен, а за интервала 2007 – 2009 година е ръководител на Общинския съвет в града.

Досега Танева беше народен представител от ГЕРБ и оглавяваше земеделската комисия в Народното събрание. Тя беше министър на земеделието и храните във втория кабинет на Борисов. Нейната кандидатура беше показана от парламентарната естрада от вицепремиера Томислав Дончев, който съобщи пред депутатите, че в годините Десислава Танева се е утвърдила като специалист в региона на земеделието.

Новоизбраният аграрни министър постави и наложителната клетва.
 © БГНЕС        Министър Порожанов подаде оставка, Десислава Танева е препоръчана за поста Министър Порожанов подаде оставка, Десислава Танева е препоръчана за поста
Министърът на земеделието Румен Порожанов подаде оставка. В претекстовете си той показва, че не желае офанзивата против него да въздейства на работата на правителст...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР