Със 104 гласа “за” приехме позиция за войната в Украйна.

...
Със 104 гласа “за” приехме позиция за войната в Украйна.
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Правителството не е взимало решение за снабдяване на Украйна с оръжия

Със 104 гласа “за” приехме позиция за войната в Украйна. Ни стъпваме на историята и правилата на партията, като означаваме, че в цялата си история сме партия на мира.

От съпротивата против Балканската и Междусъюзническата война, безучастие в Първата международна и неутралитет във Втората международна война. Винаги сме търсили дейности. Заяви ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на конференция след извършения Национален съвет на партията.

“БСП осъжда подхванатата военна атака на съветската войска, само че настояваме интернационалната общественост да постави завършек на двойните стандарти. Настояваме за преустановяване на военните дейности от страна на Русия. Българска социалистическа партия не поддържа икономическите наказания на Европейски Съюз против Руската федерация. Причината, че предходните наказания не доведоха до стремежи резултат, а контрасанцкиите ще се отразят отрицателно. Настояваме държавното управление да изготви проект за деяние за резултатите от конфликта”, добави Нинова.

Още един път декларирам, че българското държавно управление не е взимало решение за доставяне на Украйна с оръжия, а единствено за филантропична помощ, акцентира Нинова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР