„Със 101 гласа „за” и трима „въздържали се” получихме мандат

...
„Със 101 гласа „за” и трима „въздържали се” получихме мандат
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Получихме мандат да водим преговори с „Продължaваме промяната” за съставяне на правителство в този парламент


„ Със 101 гласа „ за” и трима „ въздържали се” получихме мандат от Националният съвет да водим договаряния за сформиране на държавно управление в този парламент, в случай че първата политическа мощ „ Продължаваме промяната” ни поканят. Народно събрание даде висока оценка за работата на министрите от Българска социалистическа партия в държавното управление.” Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг след съвещанието на Националния съвет на партията.

Тя акцентира, че решението включва Българска социалистическа партия да не взе участие в държавно управление, в което вземат участие ГЕРБ и Движение за права и свободи и да не поддържа мандат, в случай че бъде връчен на ГЕРБ или на Движение за права и свободи.

„ По отношение договарянията с „ Продължаваме промяната”, Националният съвет ни даде и рамка, в която да водим диалозите с 4 краткосрочни задания. Първата – поддръжка на актуализацията на бюджета. Втора – приемане на законите за Плана за възобновяване и резистентност. Третата са промените, които са нужни, с цел да влезе Планът действително в деяние. И четвърта – подготовка на бюджета за 2023 година, с цел да можем да подготвим и страната, и хората за сложните есенни и зимни месеци, които ни очакват”, посочи Нинова.

Левицата ще изисква и дълготрайни политики в региона на обществена политика, опазване на здравето, обучение, просвета, просвета, спорт, стопанска система и битка с корупцията. „ Ще продължим борбата за правосъдна промяна и за смяна на модела на ГЕРБ, която ние като партия и коалиция „ Българска социалистическа партия за България” водим от доста години”, добави Корнелия Нинова.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР