Със 100 лева глоба по Указа за борба с дребното

...
Със 100 лева глоба по Указа за борба с дребното
Коментари Харесай

Пловдивчанин плаши комшийка: Ще ти сложа некролога на...

Със 100 лв. санкция по Указа за битка с дребното безчинство се размина пловдивчанин, който на общо заседание нагрубил съседка и се заканил да закачи некролога й на входа на блока, реши районният съд в Пловдив.

По време на процеса обаче причинителят признал виновността си и изразил страдание за стореното, като помолил за минималната планувана в закона санкция, написа " Монитор ". Кавгата станала на 15 юни т.г. към 18 часа в ж.р. „ Тракия”. Според арбитър Николай Петров подсъдимият е изрекъл с висок звук обидни думи по отношение на собствен комшия, с което е нарушил публичния ред и успокоение. Нарушителят бил заведен в съда от чиновници на Пето районно ръководство на полицията в Пловдив.

По време на делото станало ясно, че на междусъседското заседание станал спор за прилагане на общи елементи в блока сред причинителя и неговата съседка. След като не съумели да се схванат в разногласието, мъжът с висок звук споделил на комшийката си: „ Мършо, отпадък, ще ти сложа некролога на входа”. За тези му думи била формирана кореспонденция за закана за ликвидиране, само че прокурор от Районна прокуратура в Пловдив постановил отвод и материалите били изпратени в Пето районно ръководство на полицията за преценка дали има противообществена демонстрация по смисъла на Указа за битка с дребното безчинство (УБДХ).

Тъй като думите на мъжа станали притежание на останалите съседи, които се стъписали и възмутили от държанието му, било решено нарушителят да бъде съден по УБДХ. Съдебният състав се оказва на същата позиция, само че при установяване на размера на санкцията е взел поради смекчаващи виновността условия. Това са самопризнанието на нарушителя, както и изразеното му страдание към стореното. Той отправил обидни думи, без да е нападнал физически потърпевшата. Наред с това той не бил осъждан и липсвали данни за други противообществени прояви.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР