Сърцето на Бургас ще придобие европейски облик, стана ясно на

...
Сърцето на Бургас ще придобие европейски облик, стана ясно на
Коментари Харесай

Без кич и шарении в сърцето на Бургас! Градът ще грейне по европейски

Сърцето на Бургас ще придобие европейски образ, стана ясно на днешното съвещание на локалния парламент, съобщи кореспондент на Burgas24.bg. Промяна в общинската разпоредба поставя завършек на труфя и шарениите по централните улици ул. " Александровска ", бул. " Алеко Богодири ", площадите " Тройката ", " Св.св.Кирил и Методий " и " Царица Йоана ".

От 1 юни всички чадъри и тенти би трябвало да бъдат унифицирани в цвят светла охра, без обилни реклами и крещящи надписи. Предложението на кмета Димитър Николов бе признато с 36 " За ", 4 " Против " и 7 " Въздържал се ".

" Имаме възможност да вървим в други страни, видели сме, че в идеалния център на огромните туристически центрове няма рекламни чадъри. Това е модерната европейска процедура ", посочи Калояна Живкова от ГЕРБ.

" Нека бъдем правилни и да решим дали желаеме да запазим културното си завещание или да дадем независимост на труфя? Това не е предложение, което се е родило преди месец или два, а образец, който би трябвало да следваме ", сподели основният проектант на Община Бургас инж. Веселина Илиева.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР