Сърцето на 3-месечно бебе беше оперирано успешно в Киев на

...
Сърцето на 3-месечно бебе беше оперирано успешно в Киев на
Коментари Харесай

Оперираха сърцето на тримесечно бебе в Киев под светлината на фенерче

Сърцето на 3-месечно бебе беше оперирано сполучливо в Киев на светлината на фенерче, заяви Българска национална телевизия. Момиченцето към този момент е било на операционната маса, когато токът в болничното заведение стопира поради съветски обстрел над града. Въпреки компликациите, хирурзите вземат решение да продължат интервенцията и да дадат късмет за живот на детето.

„ Ето по този начин ще правим сърдечна интервенция – без ток. Никой не знае какво се случи, само че всичко потъна в мрак. Ще включим генераторите, само че сме в конкуренция с времето. Такава е обстановката. Радвайте се руснаци, едно дете лежи на операционната маса без никаква светлина. Поздравления “, споделя хирургът Борис Тодуров.

Малкото момиченце има остра сърдечна непълнота, поради която е получила и белодробен оток. Оперират я по неотложност. Генераторите са включени, само че осветлението угасва. За да спасят бебето, лекарите не престават интервенцията под лъчите на фенерчета и челници.

„ Това беше най-трудната интервенция в цялата ми кариера. Нямахме електричество, нямахме вода. Обяснихме на родителите какви са рисковете. Но нямахме различен избор – или трябваше да оставим това бебе да почине, или да създадем всичко по силите си да му дадем късмет “, сподели доктор Илия Йемец.

Момиченцето към този момент е в устойчиво положение и постепенно се възвръща. Д-р Йемец не гледа на себе си като воин. Смята, че го е водила същата тази мощ, която гори в сърцата на всички украинци през миналите месеци.

В деня, в който се прави интервенцията, в болничното заведение има 190 пациенти. Нито един от тях не губи живота си. Руските удари в сряда оставиха 70% от Украйна без ток, тук-там и без вода. Днес половината страна, в това число столицата Киев не престават да са на мрачно.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР