Сърцето е онзи орган, важен за поддържането на жизненоважни функции

...
Сърцето е онзи орган, важен за поддържането на жизненоважни функции
Коментари Харесай

Лесен тест показва в какво състояние е сърцето ви

Сърцето е оня орган, значим за поддържането на жизненоважни функционалности и би трябвало да се следи постоянно. Не пропускайте профилактични прегледи, правете си проучвания, в случай че смятате, че нещо не е наред. Не подценявайте даже най-малкия признак, тъй като е значимо сърцето ви да бъде крепко и в случай че се яви възможен проблем да се вземат ограничения незабавно.

Имайте поради, че някои сърдечни проблеми няма да подскажат за съществуването си, в случай че не си извършите проучвания. Може да ревизирате дали всичко е наред с един елементарен тест . Сипете в съд студена вода, може да добавите и лед. Потопете ръцете си за 30 секунди и извадете. Ако пръстите ви са бледи, имате проблем с кръвообращението, написа actualno.com.

Колко е крепко сърцето ви могат да дефинират редица фактори – гени и приемственост, тегло, възраст, физическа интензивност, хранене, стрес и така нататък Когато има някакви проблеми, те първо се появяват при кръвоносните съдове в носа, ушите или по върховете на пръстите ви. Може да има недобро кръвоснабдяване или да изгубите сензитивност.

Добрата вест е, че може да подобрите кръвоснабдяването с храната, която приемате. Когато се храните уравновесено и с подобаващите храни, може да намалите равнищата на неприятния холестерол, да възстановявате кръвното налягане и кръвната захар, да намалите телесната си маса и мазнините. Всичко това води до позитивно влияние върху сърцето. Включете в менюто си риба. Тя е извънредно потребна, изключително типовете, съдържащи омега-3 мастни киселини – сьомга, скумрия, риба звук и други. Смята се, че би трябвало да хапвате риба най-малко един път седмично. Консумацията ѝ понижава риска от инсулт.

Ограничете нездравословните мазнини от менюто си. Тях може да откриете в пържените храни, сосовете, маслото и маргарина, захарни и тестени произведения, бързи храни и сладкиши. Овкусявайте салатите със зехтин и използвайте фъстъчено масло. Всички скотски храни съдържат холестерол, ето за какво те би трябвало да се заобикалят от хората със сърдечни проблеми и да се лимитират от здравите като профилактична мярка. За да бъде сърцето ви крепко, хапвайте повече бобови и зърнени култури, зеленчуци и плодове.

Ако ви се хапват паста и тестени произведения, дано бъдат пълнозърнести. Може да хапвате и сладки картофи. Избягвайте бялото брашно и бялата захар. Може да хапвате белтъчини, само че не прекалявайте с потреблението им, тъй като могат да усложнят или провокират сърдечен проблем.

Важно е да не гладувате, тъй като това утежнява работата на сърцето. Хранете се постоянно и здравословно. Създайте си хранителен режим, който да спазвате. Допустимо е да хапвате 5-6 пъти на ден дребни порции. Ограничете и потреблението на сол. Не забравяйте да пиете доста вода и течности, с цел да поддържате организма хидратиран.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР